Η Jidu Auto παρουσιάζει τα δύο πρώτα μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων της

Η κινεζική κοινοπραξία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Jidu Auto της Baidu και της Geely παρουσίασε τα δύο πρώτα της μοντέλα. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό SUV και ένα ηλεκτρικό σεντάν, που έχουν σκοπό να επικεντρωθούν στην αυτόνομη οδήγηση.

Το Robo-01 είναι ένα e-SUV με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες που παράγουν συνδυασμένη μπαταρία 400 kW και 100 kWh από την CATL, η οποία λέγεται ότι παρέχει αυτονομία 600 km σύμφωνα με τα κινεζικά πρότυπα. Οι παραδόσεις του Robo-01 έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν το 2023.

Το Robo-02 είναι ένα e-sedan για το οποίο δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμη τεχνικά δεδομένα. Σε περίπτωση που το σεντάν αναλάβει την οδήγηση του μοντέλου SUV, η γκάμα θα πρέπει να ξεπεράσει αυτή του SUV λόγω καλύτερης αεροδυναμικής.

Όπως υποδηλώνουν ήδη τα ονόματα μοντέλων των δύο οχημάτων, τα μοντέλα Jidu υποτίθεται ότι είναι αυτοκίνητα ρομπότ. Το e-drive με τη μορφή της πλατφόρμας υλικού SEA της Geely είναι επομένως μόνο η βάση για τις λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης και το λογισμικό συνδεσιμότητας που θέλει να συνεισφέρει η Baidu. Ένα παράδειγμα: σε αντίθεση με το E-SUV, το Robo-02 δεν έχει πλέον λαβές θυρών – οι πόρτες μπορούν να ανοίξουν με φωνητική εντολή ή με smartphone μέσω σύνδεσης Bluetooth.

Δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το υλικό του υπολογιστή για το λογισμικό Baidu για το Robo-02. Το Robo-01 είναι εξοπλισμένο με δύο τσιπ Nvidia Orin X που προσφέρουν έως και 508 TOPS υπολογιστικής ισχύος. Το SUV διαθέτει επίσης 31 αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένων δύο μονάδων lidar, αισθητήρες ραντάρ κυμάτων πέντε χιλιοστών, 12 ραντάρ υπερήχων και 12 κάμερες HD.

Η Baidu και η Geely είχαν ανακοινώσει πριν από περίπου ένα χρόνο ότι θα επενδύσουν συνολικά περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στην κοινοπραξία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Jidu Auto. Το Robo-01 πωλείται στην Κίνα από τον περασμένο Οκτώβριο και κοστίζει 399.800 γιουάν (επί του παρόντος 54.240 ευρώ) στην περιορισμένη «Lunar Edition».

cnevpost.com, jidu.cn