Η Jeep κυκλοφορεί το ‘1st Edition’ Avenger για 39.900 €

Η Jeep έχει ανοίξει παραγγελίες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες για το πρώτο της μοντέλο BEV Avenger στην πλήρως εξοπλισμένη ‘1st Edition’. Στη Γερμανία η παραλλαγή κοστίζει 39.900 ευρώ. Ωστόσο, η τιμή για το βασικό μοντέλο δεν είναι ακόμη διαθέσιμη.

Εκτός από τη Γερμανία, οι έμποροι Jeep δέχονται παραγγελίες και σε Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Αυστρία, Πορτογαλία και Πολωνία. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί επίσης να αγοραστεί μέσω Διαδικτύου στη Γερμανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και το Βέλγιο.

Το Avenger χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα 115 kW, ο οποίος συνδυάζεται με μπαταρία 54 kWh (καθαρή 50,8 kWh). Αυτές είναι ακριβώς οι ίδιες παράμετροι με τα Peugeot e-308, e-208 και DS 3 E-Tense – τα δύο τελευταία μοντέλα θα ενημερωθούν για το σκοπό αυτό, το e-308 και η παράρτημα του στέισον βάγκον θα κυκλοφορήσουν με αυτή τη γενιά μετάδοσης κίνησης από την αρχή. Η Jeep δίνει νούμερα κατανάλωσης WLTP 15,8 kWh/100 km. Θα πρέπει να είναι δυνατά έως και 392 χιλιόμετρα (σε συνδυασμό) σύμφωνα με το WLTP.

Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί με έως και 100 kW DC. Ο χρόνος φόρτισης από 20 έως 80 τοις εκατό είναι 24 λεπτά. Από τα άλλα μοντέλα Stellantis, είναι γνωστό ότι η τυπική διαδικασία φόρτισης από δέκα έως 80 τοις εκατό θα πρέπει να διαρκεί 30 λεπτά. Η ισχύς φόρτισης AC είναι 11 kW.

Με μήκος 4,08 μέτρα, το Avenger έχει αναπτυχθεί «ειδικά για τις ανάγκες των Ευρωπαίων πελατών». Η Jeep στοχεύει ιδιαίτερα στην ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία B-SUV. Όσον αφορά το μέγεθος, το Avenger τοποθετήθηκε ως νέο βασικό μοντέλο, καθώς είναι άλλα 16 εκατοστά πιο κοντό από το Renegade.

Η μάρκα Stellantis είχε παρουσιάσει το Jeep Avenger στα μέσα Οκτωβρίου και δέχτηκε κρατήσεις για την ‘1η Έκδοση’. Από τότε, η Jeep λέγεται ότι έχει λάβει 10.000 κρατήσεις. Αυτή η παραλλαγή είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο μοντέλο, το οποίο μπορεί να παραγγελθεί στη Γερμανία στην τιμή των 39.900 ευρώ από τώρα. Επί του παρόντος, ο διαμορφωτής δίνει μια αναμενόμενη μη δεσμευτική ημερομηνία παράδοσης από τις 7 Ιουλίου 2023 έως τις 6 Αυγούστου 2023. Δεν είναι σαφές πότε το Avenger θα είναι διαθέσιμο και σε άλλες παραλλαγές εξοπλισμού.

stellantis.com, τζιπ.de (Γερμανικός διαμορφωτής), jeep.co.uk