Η Jaguar Land Rover ανοίγει εργαστήριο δοκιμών EMC στα Midlands

Η Jaguar Land Rover άνοιξε το εργαστήριο Ηλεκτρομαγνητικής Συμβατότητας (EMC) στο Gaydon στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η πόλη διαθέτει ήδη το κέντρο συναρμολόγησης μπαταριών της JLR. Το εργαστήριο EMC θα διασφαλίσει ότι τα μελλοντικά οχήματα πληρούν την τρέχουσα και μελλοντική νομοθεσία και τα πρότυπα ποιότητας για συνδεσιμότητα και ηλεκτρονικά είδη, δήλωσε η JLR.

Το νέο εργαστήριο οχημάτων της Jaguar Land Rover διαθέτει δύο ανηχοϊκούς θαλάμους. Κάποιος προσομοιώνει έναν ηλεκτρικά «ήσυχο» κυλιόμενο δρόμο που επιτρέπει στους μηχανικούς να δοκιμάζουν οχήματα με ταχύτητα και εξοπλισμό για να αξιολογήσουν την απόδοση μεμονωμένων εξαρτημάτων, όπως μπαταρίες ή ηλεκτροκινητήρες.

Όσον αφορά την EMC, αυτό σημαίνει ότι ο ηλεκτρικός εξοπλισμός και τα συστήματα λειτουργούν σωστά σε ηλεκτρομαγνητικό περιβάλλον.

Στο Gaydon, η JLR θα δοκιμάσει Bluetooth, GPS, WiFi, 4G, 5G, προσαρμοστικό cruise control, ασύρματη φόρτιση και παρακολούθηση τυφλού σημείου για EMC.

Οι δοκιμές EMC είναι ζωτικής σημασίας για τον αυξανόμενο αριθμό ηλεκτρικών κινητήρων και τη γκάμα ψηφιακών υπηρεσιών και υπηρεσιών που βασίζονται στο cloud στα οχήματα, από τις ενημερώσεις Software-Over-The-Air έως την αυτόνομη τεχνολογία, εξηγεί η JLR.

Δεν είναι σαφές εάν οι δοκιμές θα είναι ανοιχτές σε άλλους κατασκευαστές. Η Aston Martin κάθεται επίσης στο Gaydon, και η νεοφερμένη Britishvolt δεν είναι επίσης μακριά.

Η στρατηγική Reimagine της Jaguar Land Rover έθεσε την Jaguar που ανακοινώθηκε ως η μάρκα EV. Στις πρόσφατες ειδήσεις, η Jaguar σχεδιάζει τρία πλήρως ηλεκτρικά SUV μέχρι το 2025. Τα νέα crossover θα χρησιμοποιούν την εισερχόμενη πλατφόρμα BEV Panthera της Jaguar.

Η Land Rover θα λανσάρει έξι πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα τα επόμενα πέντε χρόνια, το πρώτο από τα οποία θα κυκλοφορήσει το 2024. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας, μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση θα είναι διαθέσιμη για όλες τις σειρές μοντέλων Jaguar Land Rover.

jaguarlandrover.com