Η Inobat & Cosworth ανακοινώνουν τη συνεργασία της μπαταρίας

Η σλοβακική εταιρεία μπαταριών InoBat Auto και η Cosworth έχουν συνάψει στρατηγική συνεργασία βάσει της οποίας η InoBat θα προμηθεύσει βελτιστοποιημένες κυψέλες μπαταριών στη βρετανική εταιρεία για τα πακέτα μπαταριών της. Η συμφωνία έχει σχεδιαστεί για να προωθήσει τα σχέδια ηλεκτροδότησης της Cosworth.

Η InoBat θα χρησιμοποιήσει τις ικανότητες έρευνας και ανάπτυξης και κατασκευής της για να «αναπτύξει υπερσύγχρονα χημικά στοιχεία μπαταρίας και να προμηθεύσει την Cosworth με πλήρως βελτιστοποιημένες κυψέλες μπαταρίας», σύμφωνα με δήλωση της σλοβακικής εταιρείας. Στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν στην αγορά αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων, μεταξύ άλλων.

«Πρόκειται για μια σημαντική στρατηγική συνεργασία που θα βοηθήσει την Cosworth και την InoBat να επιταχύνουν τις τεχνολογικές λύσεις μπαταριών μας, με τη γνώση και την εμπειρία και των δύο μερών να οδηγεί σε καινοτομίες για μελλοντικά προγράμματα», εξήγησε ο Hal Reisiger, Διευθύνων Σύμβουλος της Cosworth. «Πιστεύουμε ότι η συνεργασία με την InoBat ευθυγραμμίζεται με τους στόχους και των δύο εταιρειών για την παροχή εξαιρετικά αποδοτικών, κορυφαίων στη βιομηχανία επαναφορτιζόμενων συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας για τους πελάτες μας».

Το InoBat δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες σχετικά με τη χημεία των κυττάρων ή τις ποσότητες παράδοσης και το χρονοδιάγραμμα της συνεργασίας. Στις αρχές Ιουνίου, η εταιρεία ανακοίνωσε μια συνεργασία με την Green Lithium. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η Green Lithium θα προμηθεύει την InoBat με χημικά λιθίου ποιότητας μπαταρίας. Και οι δύο εταιρείες είχαν επίσης βάλει στόχο να επιταχύνουν την ανάπτυξη μιας αλυσίδας αξίας για τις μπαταρίες.

Τον Απρίλιο, η εταιρεία ανακοίνωσε σχέδια για την κατασκευή ενός τρίτου γιγα εργοστασίου για μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Δυτική Ευρώπη. Το έργο κατέστη δυνατό, μεταξύ άλλων, λόγω της «επιτυχούς επικύρωσης της απόδοσης των προσαρμοσμένων κυψελών μπαταρίας 622 και 811 της InoBat». Τότε δεν είχε ληφθεί απόφαση για τη συγκεκριμένη τοποθεσία, αλλά αναμένεται να ληφθεί πριν το τέλος του χρόνου. Η εταιρεία προχώρησε επίσης σε νέους διορισμούς στο διοικητικό της συμβούλιο.

Η InoBat στοχεύει να παρέχει στους πελάτες εξατομικευμένες κυψέλες μπαταρίας με έλεγχο υψηλής απόδοσης (μέθοδος από φαρμακευτική έρευνα) και τεχνητή νοημοσύνη, η εταιρεία θέλει να βρει ατομικά κατάλληλη κυτταρική χημεία. Όπως αναφέρθηκε, η σλοβακική εταιρεία μπαταριών, μαζί με τον συνεργάτη της για την ανακύκλωση, κατέστησαν δυνατή τη χρήση βασικών υλικών από ανακυκλωμένες μπαταρίες για την παραγωγή νέων μπαταριών.

Τον Ιανουάριο, η InoBat είχε προσελκύσει έναν νέο επενδυτή με την Ideanomics, μια εταιρεία eMobility με έδρα τη Νέα Υόρκη. Η επένδυση απροσδιόριστου ποσού ήταν να υποστηρίξει την ολοκλήρωση του κέντρου Ε&Α και του πιλοτικού εργοστασίου μπαταριών έως το τέλος του 2022. Άλλοι επενδυτές περιλαμβάνουν τους Rio Tinto, Amara Raja και τον ιδιωτικό βραχίονα της Παγκόσμιας Τράπεζας, το IFC.

Η Cosworth υπέγραψε πρόσφατα επίσης συμφωνία προμήθειας με την Ariel Motors, η οποία μόλις παρουσίασε ένα λειτουργικό πρωτότυπο της ιδέας «Hipercar» της, για την οποία η Cosworth θα προμηθεύει τις μπαταρίες της 800 Volt.

Με αναφορά από τον Domenico Sciurti, Γερμανία.

inobatauto.eu