Η InoBat παραγγέλνει στοιχεία μπαταρίας από την Ταϊβάν

Η σλοβακική εταιρεία InoBat Auto θα έχει τις μπαταρίες της για ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα παράγονται στην Ταϊβάν στο μέλλον. Αυτό κατέστη δυνατό χάρη στη συνεργασία με τον τοπικό κατασκευαστή μπαταριών GUS Technology, ο οποίος θα κατασκευάσει τις κυψέλες για λογαριασμό της InoBat στο νέο της εργοστάσιο παραγωγής στην Ταϊβάν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της InoBat, το εργοστάσιο GUS στην Ταϊβάν πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία το τέταρτο τρίμηνο του 2023 με ετήσια δυναμικότητα μίας GWh. Το πόσο από αυτό προορίζεται για τα κελιά της σλοβακικής εταιρείας δεν είναι ξεκάθαρο από το δελτίο τύπου. Η InoBat δηλώνει μόνο ότι η συμφωνία είναι να καλύψει τη ζήτηση για τις δικές της μπαταρίες έως ότου το εργοστάσιο στη Σλοβακία φτάσει σε πλήρη δυναμικότητα.

Η GUS παρουσιάζεται από την InoBat ως κατασκευαστής που ιδρύθηκε το 2017 με έμφαση σε κυψέλες θήκης με χημεία NCM ή LTO, μονάδες και πακέτα μπαταριών. Η ταϊβανέζικη εταιρεία λέγεται ότι ήδη προμηθεύει «κυψέλες LTO σε γνωστούς πελάτες στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού». Εκτός από τα ηλεκτρονικά οχήματα, τα προσαρμοσμένα πακέτα μπαταριών της GUS είναι επίσης κατάλληλα για σταθερά συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, λέει.

Αυτό είναι σημαντικό καθώς η InoBat και η GUS θέλουν επίσης να ανοίξουν το δρόμο για την άλλη πρόσβαση στις αντίστοιχες αγορές τους: Έτσι, η CIS θα υποστηρίξει την InoBat από την Ταϊβάν για να αποκτήσει έδαφος στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και, αντίστροφα, η InoBat θα βοηθήστε το CIS να ανοίξει τις ευρωπαϊκές αγορές – «ιδιαίτερα με έμφαση στα σταθερά συστήματα αποθήκευσης ενέργειας και τα AGV», διευκρίνισε η σλοβακική εταιρεία. Το AGV σημαίνει «Αυτοματοποιημένα οχήματα με οδηγό», δηλαδή οχήματα αυτόνομης μεταφοράς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της InoBat, Marian Bocek, περιγράφει και τους δύο εταίρους ως πρωτοπόρους στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών και θεωρεί τη συμφωνία «αμοιβαία επωφελής». Το επιχειρηματικό μοντέλο της InoBat βασίζεται στη γρήγορη ανάπτυξη προσαρμοσμένων λύσεων μπαταριών για οχήματα πελατών. Αυτό γίνεται επί του παρόντος με βάση την πρώτη γενιά κυψελών μπαταρίας της εταιρείας. Αυτή είναι μια κυψέλη θήκης NCM622. Σε σύγκριση με μια κυψέλη αναφοράς από την Ασία, λέγεται ότι μπορεί να φορτίζει από 5 έως 80 τοις εκατό 25 τοις εκατό γρηγορότερα, έχει 20 τοις εκατό μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και προσφέρει 28 τοις εκατό καλύτερη διατήρηση χωρητικότητας στους -20 βαθμούς Κελσίου.

inobatauto.eu