Η InoBat θα κατασκευάσει εργοστάσιο μπαταριών στο Βαγιαδολίδ

Η InoBat Auto υπέγραψε επιστολή προθέσεων με τις ισπανικές αρχές για την κατασκευή ενός εργοστασίου στο Βαγιαδολίδ. Ταυτόχρονα, ωστόσο, ο ίδιος ο Σλοβάκος κατασκευαστής μπαταριών σχετικοποιεί τη σημασία του εγγράφου επιβεβαιώνοντας ότι άλλες τοποθεσίες στη Δυτική Ευρώπη εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ήδη την άνοιξη, η InoBat είχε ανακοινώσει ότι θα κατασκευάσει το τρίτο εργοστάσιό της για μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Δυτική Ευρώπη και ότι θα αποφασίσει για μια τοποθεσία μέχρι το τέλος του έτους. Τα άλλα δύο εργοστάσια είναι μια πιλοτική μονάδα 100 MWh που έχει τεθεί σε λειτουργία εν τω μεταξύ και μια προγραμματισμένη μονάδα παραγωγής 10 GWh στη Σλοβακία.

Παρά τη δήλωση προθέσεων, η InoBat προφανώς δεν θέλει να δεσμευτεί στην Ισπανία. Η εταιρεία τονίζει ότι το υπογεγραμμένο έγγραφο δεν είναι ακόμη μια σταθερή συμφωνία και ότι οι τοποθεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθούν να εξετάζονται για το εργοστάσιο. Η υπογραφή των επιστολών προθέσεων έχει σκοπό να διασφαλίσει ότι εάν επιλεγεί η Ισπανία, η InoBat θα έχει τις απαραίτητες άδειες και την κρατική υποστήριξη για να προχωρήσει γρήγορα το έργο. Η InoBat Auto σχεδιάζει να λάβει μια τελική απόφαση σχετικά με την τοποθεσία του εργοστασίου μπαταριών της στη Δυτική Ευρώπη εντός του έτους.

Το καλοκαίρι, οι Σλοβάκοι είχαν επίσης ανακοινώσει ότι ήθελαν να εξετάσουν τη συναρμολόγηση μπαταριών και την παραγωγή κυψελών στις ΗΠΑ. Μαζί με την αμερικανική εταιρεία Ideanomics, η οποία ειδικεύεται στα ηλεκτρονικά οχήματα, η InoBat λέει ότι σχεδιάζει ένα έργο τριών σταδίων για την ανάπτυξη και παραγωγή μπαταριών στην πολιτεία της Ιντιάνα των ΗΠΑ.

Το επιχειρηματικό μοντέλο της InoBat βασίζεται στη γρήγορη ανάπτυξη προσαρμοσμένων λύσεων μπαταριών για οχήματα πελατών. Αυτό γίνεται επί του παρόντος με βάση την πρώτη γενιά κυψελών μπαταρίας της εταιρείας. Αυτή είναι μια κυψέλη θήκης NCM622. Σε σύγκριση με μια κυψέλη αναφοράς από την Ασία, λέγεται ότι μπορεί να φορτίζει από 5 έως 80 τοις εκατό 25 τοις εκατό γρηγορότερα, έχει 20 τοις εκατό μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και προσφέρει 28 τοις εκατό καλύτερη διατήρηση χωρητικότητας στους -20 βαθμούς Κελσίου.

inobatauto.eu