Η InoBat θα κατασκευάσει εργοστάσιο μπαταριών στη Σερβία

Η σλοβακική εταιρεία μπαταριών InoBat Auto υπέγραψε επιστολές προθέσεων με την κυβέρνηση της Σερβίας για την κατασκευή ενός εργοστασίου κυψελών μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα με ετήσια δυναμικότητα έως 32 GWh. Η InoBat είχε πρόσφατα κάνει παρόμοια κίνηση με την Ισπανία.

Το εργοστάσιο στη Σερβία αναμένεται να λειτουργήσει το 2025 με αρχική ετήσια δυναμικότητα 4 GWh, σύμφωνα με Reuters ειδησεογραφικό πρακτορείο. Η σερβική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί στην InoBat έως και 419 εκατομμύρια ευρώ σε επιδοτήσεις με τη μορφή επιχορηγήσεων και φορολογικών κινήτρων, προσθέτει η έκθεση. Ενώ η συμφωνία δεν είναι ακόμη οριστική, είναι κοντά στην ολοκλήρωση, Reuters ανέφερε, επικαλούμενος πληροφοριοδότης.

Το ύποπτο εργοστάσιο στη Σερβία σχεδιάζεται επιπλέον της ανακοινωθείσας μονάδας παραγωγής στη Δυτική Ευρώπη. Για το τελευταίο, η InoBat είχε πρόσφατα υπογράψει επιστολή προθέσεων με τις ισπανικές αρχές για την κατασκευή του εργοστασίου στο Βαγιαδολίδ, αλλά τόνισε ρητά ότι θα συνεχίσουν να εξετάζονται άλλες τοποθεσίες. Η InoBat Auto σχεδιάζει να λάβει μια τελική απόφαση σχετικά με την τοποθεσία του εργοστασίου μπαταριών της στη Δυτική Ευρώπη εντός του έτους.

Στη δική της ανακοίνωση για το έργο στη Σερβία, η InoBat επιβεβαιώνει τις επιστολές προθέσεων και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, αλλά δεν δίνει συγκεκριμένα στοιχεία για το μέγεθος της μονάδας, τις επενδύσεις και το χρονοδιάγραμμα. Αναφέρεται επίσης συνεργασία με την International Finance Corporation: «για την ίδρυση νέου εργοστασίου μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη». Αυτή είναι μια άλλη ένδειξη ότι η InoBat σχεδιάζει να έχει πολλά εργοστάσια στην Ευρώπη.

Μέχρι στιγμής, δύο εργοστάσια έχουν ήδη εγκατασταθεί στη Σλοβακία: το πρώτο είναι ένα πιλοτικό εργοστάσιο (Reuters τώρα γράφει για 45 MWh, αν και παλαιότερα είχε γίνει αναφορά για 100 MWh) και η δεύτερη είναι μια μονάδα παραγωγής που ανακοινώθηκε το 2020 με 10 GWh. Το καλοκαίρι, η σλοβακική εταιρεία είχε επίσης ανακοινώσει ότι ήθελε να εξετάσει τη συναρμολόγηση μπαταριών και την παραγωγή κυψελών στις ΗΠΑ. Μαζί με την αμερικανική εταιρεία Ideanomics, η οποία ειδικεύεται στα ηλεκτρικά οχήματα, η InoBat λέει ότι σχεδιάζει ένα έργο τριών σταδίων για την ανάπτυξη και παραγωγή μπαταριών στην πολιτεία της Ιντιάνα των ΗΠΑ.

Ο Marian Bocek, Διευθύνων Σύμβουλος της InoBat, σχολίασε τα σχέδια ως εξής: «Η πιλοτική μας εγκατάσταση στη Σλοβακία πλησιάζει στην ολοκλήρωση, και έχουμε προγραμματίσει την ανάπτυξη μιας νέας εγκατάστασης στις ΗΠΑ και πρόσφατα υπογράψαμε δηλώσεις πρόθεσης για την κατασκευή μιας εγκατάστασης στην Ισπανία. Ανυπομονώ να εργαστώ μαζί με τη Δημοκρατία της Σερβίας καθώς προχωράμε προς ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον».

Το επιχειρηματικό μοντέλο της InoBat βασίζεται στην ταχεία ανάπτυξη προσαρμοσμένων λύσεων μπαταριών για οχήματα πελατών. Αυτό γίνεται επί του παρόντος με βάση την πρώτη γενιά κυψελών μπαταρίας της εταιρείας. Αυτή είναι μια κυψέλη θήκης NCM622. Σε σύγκριση με μια κυψέλη αναφοράς από την Ασία, λέγεται ότι μπορεί να φορτίζει από 5 έως 80 τοις εκατό 25 τοις εκατό γρηγορότερα, έχει 20 τοις εκατό μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και προσφέρει 28 τοις εκατό καλύτερη διατήρηση χωρητικότητας στους -20 βαθμούς Κελσίου.

reuters.com, inobatauto.eu