Η Ingka θα εγκαταστήσει 1.000 φορτιστές EV στα καταστήματα Ikea στη Σκανδιναβία

Ο Όμιλος Ingka, ο οποίος κατέχει τα περισσότερα καταστήματα Ikea, λέει ότι θα εγκαταστήσει πάνω από χίλια σημεία φόρτισης EV στα καταστήματα Ikea στη Σουηδία και τη Νορβηγία μέχρι τα τέλη του 2024. Η Ikea Sweden θα προσθέσει 700 νέα σημεία φόρτισης και η Ikea Norway περισσότερους από 300 νέους σταθμούς φόρτισης.

Περισσότερες από 300 από τις εισερχόμενες στήλες φόρτισης θα προσφέρουν γρήγορη φόρτιση, δηλαδή πλήρη φόρτιση ενός EV σε 15-45 λεπτά. Ο Όμιλος Ingka έχει εξασφαλίσει συνεργασία με την Recharge για τις εγκαταστάσεις και παρέχει μόνο τη γη. Η εταιρεία θα υπογράψει επίσης υπεύθυνη για τη συντήρηση και τη λειτουργία.

Η Ingka θα διαθέσει τους νέους σταθμούς φόρτισης σε πελάτες και εργαζόμενους και θα φορτίσει τα ηλεκτρικά φορτηγά παράδοσης της Ikea.

Για την Ikea Σουηδίας, η επέκταση του δικτύου θα επιτρέψει στους οδηγούς EV να ταξιδεύουν από το Malmö στο νότο έως τη Haparanda στο βορρά, χρεώνοντας μόνο στο Ikea, οπότε Ingka.

«Το 2021, πετύχαμε τον στόχο μας να παρέχουμε πρόσβαση σε σταθμούς φόρτισης EV σε όλα τα καταστήματα όπου παρέχεται χώρος στάθμευσης», δήλωσε ο Karol Gobczyński, Climate and Energy Leader, Ingka Group. «Αυτή η νέα αύξηση στην υποδομή φόρτισης θα υποστηρίξει περαιτέρω τους πελάτες μας».

Η ίδια η Ikea στοχεύει να εξηλεκτρίσει πλήρως τον στόλο παράδοσης έως το 2025. Επί του παρόντος, το σουηδικό κατάστημα επίπλων χρησιμοποιεί ηλεκτρικά φορτηγά από διάφορους κατασκευαστές σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με μια ενημέρωση από τον Όμιλο Ingka, η Ikea έχει αναπτύξει παραδόσεις τελευταίου μιλίου κατ’ οίκον σε 20 αγορές, συμπεριλαμβανομένων της Κίνας, της Ρωσίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ινδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Μέχρι το 2025, στοχεύουν σε παραδόσεις κατ’ οίκον μηδενικών εκπομπών 100% και στις 32 αγορές όπως παραπάνω.

Ο Όμιλος επεσήμανε επίσης το αναπτυξιακό του έργο με τη Renault και τη MAN για να βοηθήσει στο σχεδιασμό των φορτηγών EV που χρειάζονται στο Παρίσι και το Βερολίνο. Το 2021, η Ingka επένδυσε στο DST, μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες λειτουργίας EV της Κίνας.

ingka.com (δίκτυο σε Νορβηγία και Σουηδία), ingka.com (ενημέρωση απαλλαγής από άνθρακα)