Η ICPT παραγγέλνει στοιχεία μπαταρίας από το InoBat Auto

Η InoBat Auto και η Impact Clean Power Technology υπέγραψαν συμφωνία για την ανάπτυξη και την προμήθεια κυψελών μπαταρίας. Η InoBat θα αναπτύξει πρισματικές κυψέλες μπαταρίας σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Impact.

Αυτά θα ενσωματωθούν σε ένα σύστημα μπαταριών που αναπτύχθηκε από την Impact. Αυτά τα συστήματα μπαταριών θα κατασκευαστούν από την Impact (ή ICPT για συντομία) και στο “GigafactoryX” στην Πολωνία για χρήση σε ηλεκτρικό λεωφορείο ενός Ευρωπαίου κατασκευαστή. Ωστόσο, το InoBat Auto δεν δίνει λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το κελί στην ανακοίνωση – για καλό λόγο: στην πρώτη φάση της συνεργασίας, τα δύο μέρη θέλουν να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη ενός πρώιμου πρωτοτύπου της κυψέλης δείγματος πριν ακολουθήσουν διεξοδικές δοκιμές . Με άλλα λόγια, τα χαρακτηριστικά αυτού του κυττάρου δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί.

Όπως επισημαίνει ο Marian Bocek, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της InoBat Auto, αποτελεί μέρος της πελατοκεντρικής προσέγγισης της εταιρείας η ανάπτυξη προσαρμοσμένων κυψελών μπαταρίας για την αντίστοιχη εφαρμογή – και όχι η πώληση κυψελών «από το ράφι». «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με την Impact για να δημιουργήσουμε μια πραγματικά διαφοροποιημένη ηλεκτρική κυψέλη μπαταρίας που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καινοτόμων συστημάτων μπαταριών της καθώς και οι δύο οδηγούμαστε προς την επίτευξη των αμοιβαίων στόχων μας για να επιτρέψουμε τη μετάβαση προς τη μεταφορά μηδενικών εκπομπών», λέει ο Bocek.

Ο Bartłomiej Kras, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Impact, πρόσθεσε: «Η εστίασή μας σε καινοτόμα συστήματα μπαταριών με εξατομικευμένες παραμέτρους για την παροχή πλεονεκτήματος στην αγορά σε κάθε τομέα της επιχείρησής μας, αναπτύσσεται συνεχώς με κάθε γενιά των λύσεών μας».

Η Impact Clean Power Technology (ICPT) είναι Πολωνός κατασκευαστής συστημάτων μπαταριών για βαρέα επαγγελματικά οχήματα, όπως λεωφορεία, καθώς και σταθερών συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας. Το GigafactoryX έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία το 2024 με παραγωγική ικανότητα 2 GWh, με 5 GWh προγραμματισμένες για την τελική επέκταση. Σημαντικό: Το ICPT δεν θα παράγει τα ίδια τα στοιχεία της μπαταρίας στο εργοστάσιο, αλλά θα συναρμολογεί συστήματα μπαταριών από αγορασμένες κυψέλες – για παράδειγμα από το InoBat Auto.

Παρεμπιπτόντως, το ακριβές εύρος της συμφωνίας δεν διευκρινίζεται στο δελτίο τύπου. Επομένως, δεν είναι σαφές πότε θα παραδοθούν οι πρώτες μπαταρίες και, κυρίως, σε ποιες ποσότητες. Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν είναι επίσης γνωστές.

inobatauto.eu