Η Hyundai Mobis θα κατασκευάσει εργοστάσιο στις ΗΠΑ

Η Hyundai Mobis, ένας νοτιοκορεάτης προμηθευτής αυτοκινήτων που ανήκει στον όμιλο Hyundai Motor, επενδύει 926 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε εργοστάσιο εξαρτημάτων ηλεκτρικών οχημάτων στην κομητεία Bryan στην πολιτεία Τζόρτζια των ΗΠΑ.

Αυτή είναι η ίδια η κομητεία όπου το Hyundai Motor Group ξεκίνησε πρόσφατα την κατασκευή του νέου του εργοστασίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η Hyundai Mobis ακολουθεί λοιπόν την ιδέα που δοκιμάστηκε και από άλλα εργοστάσια του ομίλου κατασκευής δικών της εργοστασίων εξαρτημάτων σε άμεση γειτνίαση. Αυτά περιλαμβάνουν διάφορους αισθητήρες για υποβοηθούμενη ή αυτόνομη οδήγηση, καθώς και συστήματα σασί, διεύθυνσης και πέδησης – και, όπως στην περίπτωση της Γεωργίας, επίσης για ηλεκτροκίνηση.

Η κατασκευή του εργοστασίου Hyundai Mobis έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2023, με την παραγωγή να ξεκινά το 2024. Τα εξαρτήματα δεν θα προμηθεύουν μόνο το εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Hyundai στην κομητεία Bryan, αλλά και το εργοστάσιο της Hyundai στο Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα και το εργοστάσιο της Kia στη Τζόρτζια .

Τα εξαρτήματα ηλεκτρικών οχημάτων της Hyundai Mobis περιλαμβάνουν το ICCU, το οποίο είναι η ενσωματωμένη μονάδα ελέγχου φόρτισης που συνδυάζει τον ενσωματωμένο φορτιστή και τον μετατροπέα DC-DC σε μία μονάδα στα μοντέλα E-GMP του ομίλου. Αυτή η ICCU επιτρέπει επίσης τη λειτουργία από όχημα σε φόρτωση στα οχήματα E-GMP. Αλλά η Hyundai Mobis μπορεί επίσης να κατασκευάσει την ηλεκτρική μονάδα κίνησης και τα συστήματα μπαταριών, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του BMS.

Η Γεωργία αναμένεται να κατασκευάζει ετησίως πάνω από 900.000 EV Power Electric συστήματα και 450.000 ολοκληρωμένες μονάδες ελέγχου φόρτισης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της πολιτείας. Υπενθυμίζουμε ότι το υπό κατασκευή εργοστάσιο οχημάτων στην κομητεία Bryan έχει σχεδιαστεί για να παράγει έως και 300.000 ηλεκτρονικά αυτοκίνητα ετησίως – πιθανότατα (αλλά δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί) αρχικά τα μεγάλα ηλεκτρικά SUV Hyundai Ioniq 7 και Kia EV9. Έτσι θα εξακολουθούσαν να υπάρχουν αρκετά συστατικά για τα άλλα δύο φυτά.

Επομένως, το εργοστάσιο εξαρτημάτων είναι απαραίτητο για την προμήθεια του εργοστασίου οχημάτων που ονομάζεται «Metaplant». Για τη Hyundai Mobis, ωστόσο, η νέα εγκατάσταση στην κομητεία Bryan είναι ήδη η δεύτερη μονάδα στη Γεωργία: με το εργοστάσιο παραγωγής της στο West Point (1.200 εργαζόμενοι), η Hyundai Mobis είναι ήδη ο μεγαλύτερος προμηθευτής Tier 1 για το εργοστάσιο της Kia εκεί. Το νέο εργοστάσιο αναμένεται να δημιουργήσει 1.500 θέσεις εργασίας.

georgia.org