Η Hyundai παραγγέλνει συμπαγή ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης κίνησης από την BorgWarner

Η Hyundai επέλεξε την ενσωματωμένη μονάδα μετάδοσης κίνησης iDM146 από την BorgWarner για να τροφοδοτήσει ένα άλλο ηλεκτρικό μοντέλο στην κατηγορία Α. Η έναρξη της παραγωγής έχει προγραμματιστεί για το τρίτο τρίμηνο του 2024. Αυτή είναι η δεύτερη παραγγελία του Κορεάτη κατασκευαστή για το iDM146.

Το Hyundai Motor Group είχε ήδη παραγγείλει την εν λόγω μονάδα ηλεκτρικής κίνησης πέρυσι για χρήση σε ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, η παραγωγή του οποίου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στα μέσα του 2023. Η μονάδα 400 volt έχει μέγιστη ισχύ 135 kW. Εκτός από την ενσωμάτωση του κιβωτίου ταχυτήτων και του κινητήρα σε ένα περίβλημα, τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του iDM146 περιλαμβάνουν τον επεκτάσιμο και αρθρωτό σχεδιασμό μετατροπέα, ο οποίος θα πρέπει να προσαρμόζεται εύκολα στις απαιτήσεις των πελατών.

Το ίδιο το ηλεκτρονικό μηχάνημα είναι αυτό που η εταιρεία ονομάζει μονάδα ηλεκτρικού κινητήρα IPM, που σημαίνει «εσωτερικός μόνιμος μαγνήτης» – επομένως είναι PSM. Το 146 αναφέρεται στην εξωτερική διάμετρο του στάτορα, η οποία είναι 146 χιλιοστά. Για τον ίδιο τον στάτορα, η BorgWarner χρησιμοποιεί περιελίξεις φουρκέτας, οι οποίες αυξάνουν το επίπεδο πλήρωσης από χαλκό σε σύγκριση με τις κλασικές περιελίξεις σύρματος.

Ως συνήθως, η ανακοίνωση του προμηθευτή δεν δίνει λεπτομέρειες για το όχημα στο οποίο πρόκειται να εγκατασταθεί το iDM146. Ως εκ τούτου, δεν είναι ξεκάθαρο εάν πρόκειται απλώς για μια ακόμη παραγγελία για μια παραλλαγή του πρώτου e-car ή αν είναι το παρακλάδι μιας διαφορετικής εταιρικής μάρκας. Ή εάν σχεδιάζεται ένα ριζικά διαφορετικό μοντέλο.

«Η συνεργασία μας με την Hyundai Motor Company εκτείνεται σε δύο δεκαετίες και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε τη σχέση μας παρέχοντας την τελευταία μας τεχνολογία για το νεότερο έργο ηλεκτροκίνησης της εταιρείας», δήλωσε ο Stefan Demmerle, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής, BorgWarner PowerDrive Systems. «Το iDM μας αποδείχθηκε ιδανικό για το σύστημα ηλεκτρικής πρόωσης των πελατών κατά τη διάρκεια της πρώτης μας συνεργασίας με EV και ανυπομονούμε να συνεισφέρουμε κορυφαίες στον κλάδο λύσεις ηλεκτροκίνησης για να βοηθήσουμε την εταιρεία να επιτύχει τους μελλοντικούς της στόχους βιωσιμότητας».

borgwarner.com