Η Hyundai ξεκινά την κατασκευή του Ioniq 5 στη Σιγκαπούρη

Το εργοστάσιο συναρμολόγησης της Hyundai Motor στη Σιγκαπούρη θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί το ηλεκτρικό Ioniq 5 το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Το Κέντρο Καινοτομίας του Ομίλου Hyundai Motor στο Jurong, όπου βρίσκεται το πρώτο εργοστάσιο συναρμολόγησης οχημάτων στη Σιγκαπούρη εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο.

Ενώ η παραγωγή ήταν αρχικά προγραμματισμένη να ξεκινήσει τον περασμένο Νοέμβριο, οι καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας Covid-19 ανάγκασαν την εταιρεία να αναβάλει την έναρξη παραγωγής. Ωστόσο, η Hyundai αναπληρώνει τον χαμένο χρόνο και το νέο εργοστάσιο θα παράγει επιπλέον οχήματα εκτός από το Ioniq 5, καθώς το Ioniq 6 και το νέο Kona Electric θα συναρμολογηθούν επίσης στις εγκαταστάσεις του Jurong. Επί του παρόντος, τα σχέδια για το εργοστάσιο το κάνουν να παράγει έως και 30.000 οχήματα ετησίως έως το 2025.

Το λανσάρισμα της παραγωγής θα συνοδεύεται από μια φιλανθρωπική δράση, στην οποία τα πρώτα 100 οχήματα θα πουληθούν με ειδικό αυτοκόλλητο και ανάγλυφο και θα πουληθούν μέσω δημοπρασίας, με προσφορές που ξεκινούν από 1.000 δολάρια. Η Hyundai θα πραγματοποιήσει τη φιλανθρωπική δημοπρασία μεταξύ 12 και 16 Ιανουαρίου για να συγκεντρώσει κεφάλαια για την «Πρόκληση του Προέδρου».

Τα πρώτα 100 μοντέλα θα είναι μοντέλα μεγάλης εμβέλειας με δύο κινητήρες υψηλής ισχύος, με κανονική τιμή 147.800 $, πριν ξεκινήσει η παραγωγή των μοντέλων βασικής σειράς μονοκινητήρων, τα οποία ξεκινούν από περίπου 100.000 $. Και για τα δύο μοντέλα, η Hyundai προσφέρει 10 χρόνια εγγύηση 160.000 χλμ για την μπαταρία του Ioniq 5 στο 70%.

Ταυτόχρονα, η Hyundai λάνσαρε το Ioniq 5 στην Ινδία στο Auto Expo 2023. Αφού παρουσιάστηκε αρχικά ως πρωτότυπο στο IAA το 2019, το Ioniq 5 είναι το πρώτο μεταξύ των έξι ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία που σχεδιάζει να παρουσιάσει η Hyundai στην Ινδία έως το 2028. Οι τιμές προγραμματίζονται να ξεκινούν από 44,95 lakh Rs (περίπου 51.067 €). Αυτό το καθιστά 16 lakh Rs φθηνότερο από το ξάδερφο μοντέλο του, το Kia EV6. Το Ioniq 5 είναι διαθέσιμο σε μία μόνο διαμόρφωση για την Ινδία, με έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα που μαζί με τη μπαταρία 72,6 kWh του δίνει αυτονομία 631 km με πιστοποίηση ARAI.

Ως δευτερεύουσα σημείωση, η Hyundai παρουσίασε επίσης μια άλλη παραλλαγή του Ioniq 5 με τη μονάδα e-Corner στην CES την περασμένη εβδομάδα.

straittimes.com, indiatoday.σε, autocarindia.com