Η Hyperion Motors παρουσιάζει το hypercar κυψελών καυσίμου 1,5 MW

Η νεοφυής εταιρεία Hyperion Motors από την Καλιφόρνια παρουσίασε ένα υπεραυτοκίνητο υδρογόνου στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες. Στα χαρτιά, το XP-1 προσφέρει τεράστιες επιδόσεις οδήγησης και εξαιρετική αυτονομία. Η εταιρεία παρουσίασε επίσης την απαιτούμενη λύση υποδομής.

Τροφοδοτούμενο από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος άνω του 1,5 MW, το Hyperion XP-1 υπόσχεται τελική ταχύτητα 356 km/h, επιτάχυνση 0-100 km/h σε 2,2 δευτερόλεπτα και αυτονομία 1.016 μίλια ή 1.635 χιλιόμετρα. Έτσι, το XP-1 ξεπερνά ξεκάθαρα το «hyper SUV» Drako Dragon, το οποίο παρουσιάστηκε και στο LA, στα περισσότερα σημεία. Μόνο στο σπριντ το BEV-SUV έχει ένα μικρό προβάδισμα. Όσον αφορά την αυτονομία (675 χιλιόμετρα), ωστόσο, το σπορ αυτοκίνητο H2 είναι πολύ μπροστά.

Για να επιτύχει αυτό το εύρος και τα δεδομένα απόδοσης, η Hyperion Motors έχει αναπτύξει ένα ειδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης που, σε αντίθεση με τα περισσότερα FCEV, λειτουργεί χωρίς μονάδα αποθήκευσης ιόντων λιθίου ως μπαταρία buffer. Στο σκάφος υπάρχουν ένα σύστημα κυψελών καυσίμου και δεξαμενές υδρογόνου από ανθρακονήματα, καθώς και υπερπυκνωτές αντί για μπαταρίες.

Το μόνο πράγμα είναι ότι η Hyperion εξακολουθεί να συγκρατείται όταν πρόκειται για συγκεκριμένα τεχνικά δεδομένα για τα μεμονωμένα εξαρτήματα. Δεν είναι επομένως σαφές πόσο μεγάλοι είναι οι υπερπυκνωτές και πόσο καιρό μπορούν να αποδώσουν αυτή την τεράστια ισχύ πριν χρειαστεί να επαναφορτιστούν από την κυψέλη καυσίμου. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν επίσης ακριβείς πληροφορίες για την ισχύ της κυψέλης καυσίμου, δεν είναι επίσης σαφές πόσος χρόνος θα διαρκέσει αυτή η επαναφόρτιση ή η προσωρινή αποθήκευση της ενέργειας.

Η μονάδα κυψελών καυσίμου XP-1 Hypercell, για παράδειγμα, λέγεται ότι χρησιμοποιεί μια «ιδιαίτερα αποδοτική αρχιτεκτονική αέρα και διαστήματος κυψελών καυσίμου» που χρησιμοποιεί «μεμβράνες επικαλυμμένες με έναν καταλύτη καλύτερου βιομηχανικού κλάδου ικανό να μειώσει τα μέταλλα σπάνιων γαιών και να παρατείνει τη διάρκεια ζωής». Η απόδοση λέγεται ότι είναι κατά 2 υψηλότερη, όπως και η απόδοση – η ανθεκτικότητα λέγεται ότι είναι έως και τρεις φορές καλύτερη. Ωστόσο, η βασική γραμμή στην οποία βασίζεται αυτή η βελτίωση δεν αναφέρεται.

Το ίδιο το όχημα βασίζεται σε μια πλατφόρμα «σανίδας σερφ» που αναπτύχθηκε από την Hyperion, η οποία πιθανότατα ονομάστηκε σε σχέση με τις πλατφόρμες skateboard των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρία. Το επίπεδο πλαίσιο με την κυψέλη καυσίμου και τα supercaps λέγεται ότι είναι διαθέσιμο σε διάφορες διαμορφώσεις κινητήρα (στο supercar υπάρχουν τέσσερις κινητήρες αξονικής ροής) και μπορεί να «χρησιμοποιηθεί για μια ποικιλία αρχιτεκτονικών οχημάτων από επιβατικά αυτοκίνητα έως επαγγελματικά οχήματα». Στην περίπτωση του XP-1, έχει χρησιμοποιηθεί πλαίσιο τιτανίου από ανθρακονήματα, που σημαίνει ότι το συνολικό βάρος λέγεται ότι είναι λίγο πάνω από 1.000 κιλά.

Όχι μόνο με την τεχνολογία, αλλά και με τη σχεδίαση του αμαξώματος, το Hyperion ακολουθεί το δικό του δρόμο – αντί να βασίζεται στα συνηθισμένα αεροδυναμικά τεχνάσματα και να βελτιστοποιεί τη ροή του αέρα όσο το δυνατόν περισσότερο, όχι μόνο έχει ελαφρώς κλίση μπροστά, αλλά επίσης ένα κουρελιασμένο. Υπάρχουν ρυθμιζόμενα φτερά στο πλάι, που θυμίζουν την κυρτή σχεδίαση της Bugatti. Στο XP-1, ωστόσο, είναι εφοδιασμένα με ηλιακές μονάδες – ωστόσο η φτωχότερη αεροδυναμική αυτών των «ηλιακών πτερυγίων αέρα» είναι απίθανο να αντισταθμίσει το κέρδος εμβέλειας των ηλιακών μονάδων.

Η Hyperion σχεδιάζει να κατασκευάσει 300 μονάδες XP-1 στις ΗΠΑ. Οι τιμές θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Εκτός από το XP-1, του οποίου η έγκαιρη παραγωγή είναι μάλλον απίθανη λόγω της έλλειψης λεπτομερών πληροφοριών, η Hyperion ανακοίνωσε την εισαγωγή των λεγόμενων Hyper:Fuel Mobile Stations. Οι κινητοί ενεργειακοί σταθμοί περιέχουν ένα διανομέα υδρογόνου για οχήματα κυψελών καυσίμου και έναν προαιρετικό γρήγορο φορτιστή DC για οχήματα με μπαταρία. Οι σταθμοί θα κατασκευαστούν στα κεντρικά γραφεία παραγωγής 65 στρεμμάτων της εταιρείας στο Κολόμπους του Οχάιο, σύμφωνα με την εταιρεία. Στόχος της Hyperion είναι να τα εγκαταστήσει σε όλες τις ΗΠΑ και να σχηματίσει ένα δυναμικό «Δίκτυο Hyper:Fuel» με συνεργάτες από το 2023.

carscoops.com, Hyperion.inc (και τα δύο XP-1), prnewswire.com (κινητό πρατήριο καυσίμων)