Η Human Horizons παραγγέλνει εξαρτήματα από τη Vitesco

Η κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Human Horizons έχει παραγγείλει διάφορα εξαρτήματα για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα από τη Vitesco Technologies. Εκτός από τα ηλεκτρονικά γενικού ελέγχου, η παραγγελία περιλαμβάνει παρακολούθηση κυψέλης για διαχείριση μπαταρίας και μονάδες μέτρησης ρεύματος υψηλής τάσης.

Σε μια ανακοίνωση της εταιρείας, η Vitesco λέει ότι θα παρέχει εξαρτήματα για τη νέα αρχιτεκτονική E/E που αναπτύχθηκε από την Human Horizons. Σύμφωνα με τον προμηθευτή, η παραγγελία απευθύνεται στην κινεζική αγορά. Με άλλα λόγια, η κυκλοφορία των ηλεκτρικών οχημάτων της Human Horizons θα περιοριστεί στην εγχώρια αγορά. Ο Κινέζος κατασκευαστής έχει δύο μοντέλα στο χαρτοφυλάκιό του μέχρι στιγμής: Το ηλεκτρικό SUV HiPhi X, που παρουσιάστηκε το 2020, είναι σε πώληση από τον Μάιο του 2021. Το ηλεκτρικό σεντάν HiPhi Z κυκλοφόρησε στην Κίνα στα τέλη Αυγούστου 2022.

Η Vitesco λέει ότι τώρα συνεισφέρει τρεις τύπους προϊόντων: ελεγκτές ζώνης, κυκλώματα παρακολούθησης κυψελών και μονάδες ισχύος υψηλής τάσης. Σύμφωνα με τον προμηθευτή, η παραγγελία για τους ελεγκτές ζώνης είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη: «Είναι το πρώτο παγκόσμιο βραβείο για το νέο μας ελεγκτή ζώνης. Αυτή η επιτυχία δείχνει ότι αναπτυσσόμαστε με την ηλεκτρική κινητικότητα και την καινοτομία σε όλο τον κόσμο, ειδικά στη δυναμική κινεζική αγορά», εκφράζει ο Gregoire Cuny, Πρόεδρος της Vitesco Technologies China.

Για την κατανόηση, μια σύντομη παρέκβαση: οι ελεγκτές ζώνης είναι απαραίτητοι ως νέος τύπος ηλεκτρονικών ελέγχου στον απόηχο των αναδυόμενων ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών αρχιτεκτονικών (αρχιτεκτονική E/E για συντομία). «Αυτή η νέα αρχιτεκτονική βασίζεται σε μερικούς κύριους ελεγκτές (ένας από τους οποίους είναι αφιερωμένος σε όλες τις λειτουργίες που σχετίζονται με την κίνηση του οχήματος) και αρκετούς ελεγκτές ζωνών που εκτελούν τις εντολές από τον κύριο ελεγκτή και παρέχουν ισχύ σε όλους τους τοπικούς αισθητήρες και ενεργοποιητές στην αντίστοιχη ζώνη », εξηγεί ο Vitesco. Η αλληλεπίδραση του κύριου ελεγκτή και του ελεγκτή ζώνης απλοποιεί σημαντικά την αρχιτεκτονική E/E, ενώ η υπολογιστική ισχύς ενός ελεγκτή ζώνης είναι επεκτάσιμη.

Η Vitesco αναμένει ότι η χρήση ελεγκτών ζώνης θα αυξηθεί δραματικά. Τώρα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη «προβλέποντας την ανάγκη για αυτό το είδος ηλεκτρονικών» να φέρει τις καινοτόμες τεχνολογίες της στην αγορά, η εταιρεία χαίρεται. Η Vitesco Technologies έχει κερδίσει παραγγελίες αξίας περίπου 10 δισεκατομμυρίων ευρώ με τα εξαρτήματά της eMobility μόνο τους τελευταίους δύο έξι μήνες. Η Vitesco αναμένει να ξεπεράσει τον κλάδο της ηλεκτροκίνησης το 2024.

Με αναφορά από την Cora Werwitzke, Γαλλία.

vitesco-technologies.com