Η Human Horizons κυκλοφορεί το HiPhi Z – ένα σεντάν γεμάτο AI

Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Human Horizons από την Κίνα παρουσίασε το δεύτερο της μοντέλο HiPhi Z. Το σπορ σεντάν επιταχύνει στα 100 km/h σε 3,8 δευτερόλεπτα και είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 120 kWh με τεχνολογία cell-to-pack. Ωστόσο, η τιμολόγησή του τοποθετεί το νέο EV στις κορυφαίες βαθμίδες.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρότυπο, η μπαταρία μπορεί να προσφέρει αυτονομία έως και 705 χιλιόμετρα. Η Human Horizons δεν παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την μπαταρία στην ανακοίνωση – αλλά δεδομένου ότι αναφέρουν την τεχνολογία cell-to-pack, είναι λογικό ότι ο κινεζικός γίγαντας της βιομηχανίας CATL θα προμηθεύει τις κυψέλες. Η CATL είναι γνωστό ότι χρησιμοποιεί την τεχνολογία CtP για την αύξηση της ενεργειακής πυκνότητας.

Η Human Horizons δεν παρέχει περαιτέρω λεπτομέρειες ούτε για το e-drive του HiPhi Z, εκτός από τα 3,8 δευτερόλεπτα για επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h. Η εταιρεία δεν παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με τη διάταξη της μονάδας ή τον τύπο των εγκατεστημένων μονάδων δίσκου. Αντίθετα, τονίζει τεχνικά χαρακτηριστικά όπως το σύστημα διεύθυνσης στον πίσω άξονα με γωνία διεύθυνσης έως και 13,2 μοιρών, που θα επιτρέψει στο sedan, που έχει μήκος πάνω από πέντε μέτρα, να έχει κύκλο στροφής στο ίδιο επίπεδο με ένα Mini Cooper.

Αναφέρει επίσης λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης και σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, όπως μια λωρίδα φώτων που αποτελείται από 4.066 LED και το ηχοσύστημα Meridian με 23 ηχεία. Ανάμεσα στα πιο φανταχτερά χαρακτηριστικά είναι ένα AI, το οποίο η Human Horizons περιγράφει ως «ψηφιακή ψυχή» με τη μορφή HiPhi Bot. Μπορεί να ρυθμίσει τον φωτισμό, τα καθίσματα και το άρωμα και διαθέτει ρομποτικό βραχίονα.

Οι ημερομηνίες κυκλοφορίας στην Κίνα αναμένεται να ανακοινωθούν στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Chengdu τον Αύγουστο. Οι τιμές θα είναι περίπου 88.000 ευρώ έως 127.000 ευρώ. Τα πρώτα HiPhi Z εκτίθενται επίσης στο Shenzhen αυτή τη στιγμή, με σχέδια να κάνουν το ντεμπούτο τους σε «έντεκα βασικές μεγάλες πόλεις», έτσι η εταιρεία.

«Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο αποκλειστικά από την Human Horizons, το HiPhi Z αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσης της εταιρείας στην τεχνολογική πρόοδο», δήλωσε ο Ding Lei, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της HiPhi, της premium μάρκας EV της Human Horizon.

Το πρώτο μοντέλο της Human Horizons είναι το ηλεκτρικό SUV HiPhi X, το οποίο αποκαλύφθηκε το 2020 και κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2021, με περισσότερες από 5.000 μονάδες να αποστέλλονται, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας τον Μάρτιο του 2022.

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε τον στόχο πωλήσεων για το εισερχόμενο ηλεκτρικό αυτοκίνητο HiPhi Z.

human-horizons.com