Η Honda ομαδοποιεί την προμήθεια μπαταριών στην Κίνα

Η Honda σηκώνει την αυλαία μιας ιαπωνο-κινεζικής πρωτοβουλίας προμηθειών: Η εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει μια κοινή επιχείρηση στην Κίνα με τους Κινέζους εταίρους της Dongfeng και GAC στα τέλη αυτού του μήνα. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν οι αγορές μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων από την CATL.

Η Honda θα κατέχει το 50% της κοινοπραξίας, με τις Dongfeng και GAC να κατέχουν το 25% η καθεμία, σύμφωνα με συνοδευτική δήλωση. Ο σχηματισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η τριάδα συμφώνησε στην πρωτεύουσα της Κίνας το Πεκίνο ως την έδρα της εταιρείας, που θα ονομάζεται HDG Beijing Trading Service (κινεζικός τίτλος: Zhongrui Beijing Trade Service). Επικεφαλής της εταιρείας θα οριστεί ο Katsushi Inoue.

Η Honda διατηρεί τις κοινοπραξίες Dongfeng Honda και GAC Honda με τις δύο προαναφερθείσες αυτοκινητοβιομηχανίες στην Κίνα. Επί του παρόντος, αυτά λαμβάνουν τις μπαταρίες τους ξεχωριστά από την CATL. Με τη νέα κοινοπραξία, η προμήθεια μπαταριών θα είναι πλέον συγκεντρωτική. Ταυτόχρονα, η Honda China εμβαθύνει τη συνεργασία της με τον κινέζο κατασκευαστή μπαταριών σε ευρεία βάση. Για το σκοπό αυτό, και οι δύο πλευρές συνέταξαν πρόσφατα μνημόνιο κατανόησης. Λεπτομέρειες για τις ποσότητες και τις τιμές δεν είναι γνωστές. Η Honda απλώς δηλώνει ότι θέλει να «δημιουργήσει μια μακροπρόθεσμη, σταθερή σχέση προμήθειας για μπαταρίες». Θα υπάρξει επίσης συνεργασία για την παραγωγή και την ανακύκλωση μπαταριών στο υπό κατασκευή εργοστάσιο CATL στο Yichun της επαρχίας Jiangxi.

Οι δύο εταιρείες γνωρίζονται ήδη καλά: μια αρχική συμφωνία συνεργασίας για τις μπαταρίες χρονολογείται από τα μέσα του 2020, όταν η Honda και οι Κινέζοι κατασκευαστές μπαταριών συνεργάστηκαν για να αναπτύξουν μπαταρίες, να συζητήσουν προσεγγίσεις ανακύκλωσης και δεύτερης ζωής και να εξερευνήσουν ένα σύστημα διανομής. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία απέκτησε επίσης μερίδιο 1 τοις εκατό στην CATL εκείνη την εποχή.

Η ασφαλής προμήθεια μπαταριών είναι απαραίτητη για τη Honda, καθώς η ιαπωνική εταιρεία, μαζί με τους Κινέζους συνεργάτες της, εξαπέλυσαν μια επίθεση ηλεκτροκίνησης στην Κίνα το περασμένο φθινόπωρο με τη νέα μάρκα e:N. Ως ο πρώτος εκπρόσωπος της νέας σειράς, το e:NS1 της Dongfeng Honda γιόρτασε την πρεμιέρα του στην Κίνα στα τέλη Απριλίου 2022. Ακολούθησε τον Ιούνιο η κυκλοφορία του e:NP1 της GAC Honda στην αγορά. Κατ’ αρχήν, η Honda σχεδιάζει να κυκλοφορήσει δέκα ηλεκτρονικά μοντέλα στην αγορά έως το 2027 μέσω των κοινοπραξιών της με την GAC και την Dongfeng. Έχοντας αυτό κατά νου, πολλά νέα εργοστάσια αναπτύσσονται επί του παρόντος στη χώρα – συμπεριλαμβανομένων των Guangzhou και Wuhan.

Σύμφωνα με παλαιότερες πληροφορίες, το δίδυμο e:NP1 και e:NS1 εξακολουθεί να βασίζεται στο μοντέλο κινητήρα εσωτερικής καύσης HR-V. Η ίδια η Honda μιλά για μια πλήρως ηλεκτρική αρχιτεκτονική οχημάτων «e:N Architecture F» – κάτι που δεν αποκλείεται, καθώς θα μπορούσε να είναι μια αμιγώς ηλεκτρική περαιτέρω εξέλιξη της πλατφόρμας του HR-V. Τα άλλα ανακοινωθέντα μοντέλα e:N της Honda στην Κίνα θα χρησιμοποιούν στη συνέχεια μια αρχιτεκτονική «που έχει αναπτυχθεί αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα». Τα μοντέλα e:N δεν πρόκειται να έρθουν στην Ευρώπη.

Η ίδια η Honda εστιάζει τα σχέδιά της για ηλεκτροκίνηση σε τρεις νέες πλατφόρμες ηλεκτρικών οχημάτων. Το πρώτο από αυτά πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του ήδη το 2024. Ένα ηλεκτρικό μοντέλο που βασίζεται σε μια νέα «μεγάλη» πλατφόρμα θα ακολουθήσει στη Βόρεια Αμερική το 2026. Στη συνέχεια, υπάρχει η νέα παγκόσμια πλατφόρμα που ανακοινώθηκε την άνοιξη μαζί με τη General Motors – αυτό προορίζεται για οικονομικά ηλεκτρικά οχήματα. Αυτή η βάση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2027.

Μόλις χθες, η Honda ανακοίνωσε ότι είχε επίσης συνάψει στρατηγική συνεργασία με τον ιαπωνικό λιανοπωλητή Hanwa με στόχο μια πιο σταθερή παροχή μπαταριών. Η πρόθεση της συμφωνίας είναι να διασφαλίσει μια σταθερή προμήθεια υλικών μπαταριών μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα. Ειδικότερα, αυτό αφορά το νικέλιο, το κοβάλτιο και το λίθιο.

Όπως αναφέρθηκε, η Honda θέλει να κυκλοφορήσει 30 ηλεκτρικά μοντέλα στην αγορά παγκοσμίως έως το 2030 και να πετύχει όγκο πωλήσεων άνω των δύο εκατομμυρίων ηλεκτρικών αυτοκινήτων ετησίως με αυτά. Από το 2040, μόνο οχήματα με ηλεκτρικές μπαταρίες και κυψέλες καυσίμου θα πωλούνται με την ετικέτα Honda.

Με αναφορά από την Cora Werwitze, Γαλλία.

reuters.com, cnevpost.com, honda.com.cn