Η Honda και η Sony ιδρύουν την κοινή επιχείρηση SHM

Η Sony και η Honda δημιούργησαν την κοινή τους επιχείρηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και υπηρεσίες κινητικότητας. Με την ίδρυση της Sony Honda Mobility (SHM), η νέα εταιρεία αποκάλυψε την τοποθεσία παραγωγής και το χρονοδιάγραμμα, ξεκινώντας με προπαραγγελίες το 2025.

Το όνομα Sony Honda Mobility αποφασίστηκε το περασμένο καλοκαίρι. Η εταιρεία με έδρα το Τόκιο ανήκει εξίσου στους δύο εταίρους με αρχικό κεφάλαιο 10 δισ. γιεν (περίπου 70 εκατ. ευρώ). Αν και η SHM εδρεύει στην Ιαπωνία, τα προϊόντα θα κατασκευάζονται στην Ιαπωνία αλλά στις ΗΠΑ, όπου η Honda ενισχύει την παραγωγή μπαταριών και εργοστάσια ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Οι προπαραγγελίες για το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχουν προγραμματιστεί για το πρώτο εξάμηνο του 2025, ενώ οι πωλήσεις θα πρέπει ξεκινούν πριν από το τέλος του 2025. Οι παραδόσεις έχουν ήδη προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες το spring του 2026, ακολουθούμενη από την Ιαπωνία το δεύτερο εξάμηνο του 2026.

της κοινοπραξίας «έννοια EV υψηλής προστιθέμενης αξίας» – θα είναι πιθανώς ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο ή SUV, αλλά θα παράγει επίσης αυτό που περιγράφει ως «υπηρεσίες κινητικότητας». Η κοινή επιχείρηση λέει ότι και τα δύο – τα οποία φαίνεται να είναι ένα πολύπλευρο προϊόν, π.χ. ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και συναφή ή παρακείμενα προϊόντα και υπηρεσίες – ορίζονται από το SHM 3A για το Aαυτονομία, Αύξηση και Συγγένεια.

Αυτό φαίνεται να είναι μια παρόμοια ιδέα με αυτήν που η Nio κυκλοφορεί αυτήν τη στιγμή στην Ευρώπη: παρουσιάζοντας το αυτοκίνητο ως ένα κινητό σαλόνι με πολλές δυνατότητες ψυχαγωγίας στο σκάφος, συμπεριλαμβανομένων των γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας για τους επιβάτες. Αυτό φαίνεται να είναι το είδος του πράγματος που εννοεί η SHM με τον όρο “Αύξηση”. Παρόμοια με το Nio είναι επίσης η ιδέα της SHM για την καλλιέργεια βρόχων ανατροφοδότησης με τους πελάτες και τη δέσμευση αυτών και άλλων σε μια «κοινότητα» για να τελειοποιούν συνεχώς τα προϊόντα της εταιρείας. Αυτό θα συμπυκνώσει αυτό που φαίνεται να είναι η ιδέα SHM με το “Affinity”: μια σειρά υπηρεσιών και συναφών προϊόντων που έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν το ενδιαφέρον των πελατών, τα σχόλια και την αίσθηση του ανήκειν πέρα ​​από το σχετικά απλό προϊόν ενός οχήματος για να φτάσετε από το Α στο Β.

Όσον αφορά την «Αυτονομία», η νέα κοινοπραξία SHM στοχεύει να αναπτύξει την αυτοματοποιημένη κίνηση Επιπέδου 3 «υπό περιορισμένες συνθήκες» – που πιθανώς είναι πράγματα όπως η οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο – και να επιτρέψει Βοήθεια οδηγού επιπέδου 2+ σε ακόμη περισσότερες «περιστάσεις όπως η οδήγηση στην πόλη». Τεχνικά, οι δύο εταιρείες λένε ότι το υλικό εδώ περιλαμβάνει SoC1 υψηλής απόδοσης με συνολική ισχύ επεξεργασίας που υπερβαίνει τα 800 TOPS2.

Αυτή είναι μια άλλη τάση που παρατηρείται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, διαφημίζοντας το αυτοκίνητο όχι μόνο ως ένα φορητό σαλόνι αλλά και ως φορητό υπολογιστή τεχνητής νοημοσύνης. Η Nio, για παράδειγμα, εισήγαγε το ισχυρό και πολύπλοκο “έξυπνο σύστημα οχημάτων” Banyan που διαθέτει ακόμη και μια μικρή απόκριση προσώπου για το διαδραστικό bot στο ταμπλό. Σε μια άλλη παρόμοια κίνηση, η Hyundai αποκάλυψε πρόσφατα έναν οδικό χάρτη για οχήματα που καθορίζονται από λογισμικό. Μεταξύ άλλων, αυτές οι τεχνολογικές τάσεις περιλαμβάνουν τις over-the-air ενημερώσεις ως τυπικό χαρακτηριστικό και συνδέουν τους οδηγούς και τους επιβάτες με τον τρόπο ζωής που επιλέγουν πέρα ​​από τον χρόνο που περνούν στο όχημα, συμπεριλαμβανομένης της επαφής με άλλα άτομα στην κοινότητα φούσκα που διαδίδει ο κατασκευαστής του οχήματος .

Η συνεργασία μεταξύ της Sony και της Honda θα φαινόταν ιδανική για αυτό το μέλλον των αυτοκινήτων καθώς οι δύο εταιρείες καλύπτουν αντίστοιχα τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης. Η Sony εργάζεται σε τεχνολογίες αισθητήρων που θα ξεπεράσουν το ανθρώπινο μάτι – σημαντικές για την αυτόνομη οδήγηση, για παράδειγμα, αλλά και για διάφορες λειτουργίες ασφαλείας. Η Sony έχει αποκτήσει μεγάλη τεχνογνωσία στους αισθητήρες κάμερας, οι οποίοι μέχρι στιγμής έχουν χρησιμοποιηθεί κυρίως σε smartphone. Ο γίγαντας ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης εργάζεται πάνω στα δικά του πρωτότυπα ηλεκτρικών αυτοκινήτων: Το VISION-S 02, που παρουσιάστηκε φέτος στη CES στις ΗΠΑ. είναι ένα παρακλάδι SUV του πρώτου πρωτοτύπου του, του ηλεκτρικού σεντάν VISION-S 01 που παρουσιάστηκε στην CES 2020.

Τα σχέδια της Honda, λίγο αργά στο πάρτι BEV, περιελάμβαναν τη χρήση της πλατφόρμας Ultium από την General Motors προτού ξεκινήσει με τη δική της ολοκαίνουργια ηλεκτρική πλατφόρμα που ονομάζεται e:Architecture που θα αναλάβει μέχρι το 2025. Η τεχνογνωσία λογισμικού, υπολογιστών και ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης από τη Sony έρχεται στο προσκήνιο και τα προϊόντα που αναπτύχθηκαν από κοινού από τις δύο ιαπωνικές εταιρείες τελικά αποδίδουν καρπούς.

sony-honda-mobility.com