Η Honda δημιουργεί νέα επιχειρηματική μονάδα ηλεκτρονικής κινητικότητας

Η Honda ανακοίνωσε την ίδρυση ενός νέου τμήματος για να ενισχύσει τις δραστηριότητες ηλεκτροκίνησης εντός της οργανωτικής της δομής και να επιταχύνει την ανάπτυξή της. Αυτό θα γίνει όχι μόνο για το τμήμα αυτοκινήτων, αλλά και για τον κλάδο των δικύκλων και των κινητήρων.

Την 1η Απριλίου 2023, θα δημιουργηθεί το νέο τμήμα Electrification Business Development Operations για την εδραίωση της επιχειρηματικής στρατηγικής και της ανάπτυξης προϊόντων για τα BEVs στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς και της ηλεκτροκίνησης στον κλάδο των μοτοσυκλετών και προϊόντων οδήγησης, σύμφωνα με δήλωση του Japanese Group.

Η 1η Απριλίου είναι η παραδοσιακή έναρξη του νέου οικονομικού έτους στην Ιαπωνία, το οποίο μετατίθεται στο ημερολογιακό έτος και έτσι δεν τελειώνει μέχρι τις 31 Μαρτίου του επόμενου έτους. «Με τις φετινές αλλαγές, η Honda θα εδραιώσει περαιτέρω την κατεύθυνση των οργανωτικών αλλαγών που έγιναν πέρυσι με βλέμμα προς την υλοποίηση της ουδετερότητας άνθρακα έως το 2050», γράφει η Honda.

Από τον Απρίλιο του 2022, η Honda είχε ήδη δημιουργήσει το τμήμα Business Development Operations, το οποίο περιλάμβανε Software Defined Mobility, Energy System Design και Business Development Supervisory Unit, παράλληλα με τη μονάδα Business Operations, η οποία είναι βασικά υπεύθυνη για την παραγωγή αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Αυτό θα γίνει πλέον Λειτουργίες Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Ηλεκτρισμού. Οι μονάδες σχεδιασμού κινητικότητας και ενεργειακών συστημάτων που καθορίζονται από λογισμικό είναι πλέον υποταγμένες στο Κέντρο Ανάπτυξης BEV, το οποίο είναι επίσης νέο. Εκτός από το BEV Centre, η νέα μονάδα περιλαμβάνει επίσης συγκρίσιμες εργασίες ανάπτυξης για τα τμήματα δίτροχων και κίνησης. Είναι επίσης υπεύθυνο για τη Μονάδα Επιχειρηματικής Στρατηγικής Αυτοκινήτων, η οποία ασχολείται με στρατηγικά ζητήματα που σχετίζονται με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, υβριδικά και κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ωστόσο, η στρατηγική του Ομίλου θα συνεχίσει να αναπτύσσεται χωριστά.

Στο πλαίσιο αυτό, θα αναδιαρθρωθούν και οι περιφερειακές επιχειρήσεις. Μέχρι τώρα, υπήρχαν έξι τομείς ευθύνης, με τη Γερμανία να υπάγεται στην Ευρώπη/Αφρική. Στο μέλλον, θα υπάρχουν μόνο ξεχωριστοί οργανισμοί για την Κίνα και τη Βόρεια Αμερική. Όλες οι άλλες περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, η οποία στο παρελθόν ήταν οργανωμένη ξεχωριστά, θα γίνεται πλέον ως Συνδεδεμένες Περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης.

Όπως αναφέρθηκε, η Honda θέλει να κυκλοφορήσει 30 ηλεκτρικά μοντέλα παγκοσμίως έως το 2030 και βασίζεται σε τρεις πλατφόρμες αμιγώς EV. Συγκεκριμένα μοντέλα ή χρονοδιαγράμματα για τις πλατφόρμες δεν αναφέρονται στην ανακοίνωση για την αναδιοργάνωση.

παγκόσμια.honda