Η Honda αποκαλύπτει τη σχεδίαση Prologue στην πλατφόρμα Ultium

Η Honda αποκάλυψε τώρα την πρώτη ματιά στην εσωτερική και εξωτερική σχεδίαση του πρώτου της πλήρως ηλεκτρικού SUV μοντέλου. Το Prologue θα βασίζεται στην πλατφόρμα Ultium της General Motors και θα κυκλοφορήσει στη Βόρεια Αμερική το 2024.

Οι φωτογραφίες τύπου που αποκάλυψε τώρα η ιαπωνική εταιρεία δείχνουν ότι η συνεργασία με τη General Motors δημιούργησε ένα στιβαρά κομψό SUV. Το ηλεκτρικό SUV Prologue ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούνιο. Η Honda άργησε κάπως στο πάρτι της ηλεκτροκίνησης και είναι γενικά πιο γνωστή για τα υβριδικά της.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν κυκλοφορήσει πολλές πληροφορίες για το Prologue εκτός από το ότι θα αρχίσει να κυκλοφορεί στους πρώτους πελάτες το 2024. Στην τελευταία ανακοίνωση της εταιρείας, η Honda δηλώνει ότι θέλει να τοποθετήσει το ηλεκτρικό SUV πάνω από το CR-V και παράλληλα με το Passport .

Το ηλεκτρικό SUV θα έχει μεταξόνιο 3,09 μέτρα, καθιστώντας το περίπου 20 εκατοστά μακρύτερο και 13 εκατοστά φαρδύτερο από το Honda CR-V του 2023. Το Prologue έχει μήκος 4,88 μέτρα (192 ίντσες), πλάτος 1,99 μέτρα (78,3 ίντσες) και ύψος 1,64 μέτρα (64,7 ίντσες). Η Honda ανακοίνωσε επίσης διάφορες επιλογές κινητήρων, συμπεριλαμβανομένης μιας έκδοσης με κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Η εμφάνιση αυτού του μεγάλου ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι έργο του στούντιο Honda Design που εδρεύει στο Λος Άντζελες. Το Prologue θα έχει ζάντες 21 ιντσών και πανοραμική οροφή. Οι σχεδιαστές περιγράφουν τις γραμμές του οχήματος ως μοντέρνες και γεμάτες αυτοπεποίθηση και τις επιφάνειες ως καθαρές και απλές. Το μπροστινό μέρος θυμίζει το Honda e και το πίσω φέρει την πλήρη επιγραφή «Honda» αντί για το λογότυπο «H».

«Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε μια καθαρή αρμονία βασισμένη σε μια στιβαρή εικόνα SUV συντονίζοντας τα χρώματα και τα υλικά για να εκφράσουν το νέο-στιβαρό σχεδιαστικό στυλ που είναι οικείο στους πελάτες μας και μοναδικά τη Honda», δήλωσε ο Masaki Sumimoto, επικεφαλής σχεδιασμού για το Color, Materials and Φινίρισμα.

Στο εσωτερικό, το Prologue θα έχει το τυπικό χαρακτηριστικό μιας οθόνης προγράμματος οδήγησης 11 ιντσών και μιας οθόνης ήχου και συνδεσιμότητας 11,3 ιντσών. Τα χρώματα του εσωτερικού που κυριαρχούν είναι το ανθρακί και το ανοιχτό γκρι. Η Honda σχεδιάζει να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το Prologue τους επόμενους μήνες.

Ο κατασκευαστής ανακοίνωσε στα μέσα του 2021 ότι θα υπήρχε ένα BEV βασισμένο στην πλατφόρμα Ultium από τη General Motors, και νωρίτερα φέτος, οι δύο εταιρείες υποσχέθηκαν προσιτά EV στην πλατφόρμα Ultium. Η συνεργασία μεταξύ της Honda και της GM επισφραγίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2020. Μέρος της συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών είναι ότι η GM θα κατασκευάσει τα από κοινού αναπτυγμένα ηλεκτρικά μοντέλα για την ιαπωνική εταιρεία. Επόμενο για τη συνεργασία με την Αμερικανοαμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία είναι το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας Honda Acura που θα βασίζεται επίσης στην πλατφόρμα Ultium της GM. Φαίνεται ότι το Honda Prologue θα παράγεται από το 2023 και μετά στο Ramos Arizpe του Μεξικού και το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Acura θα ξεκινήσει την παραγωγή το 2024 στο Spring Hill στην πολιτεία του Τενεσί των ΗΠΑ.

Η Honda στοιχηματίζει επίσης σε μια ολοκαίνουργια ηλεκτρική πλατφόρμα που ονομάζεται e:Architecture που θα αναλάβει το δεύτερο μισό της δεκαετίας. Ωστόσο, έως ότου ξεκινήσει η εποχή του BEV στη Honda, περισσότερα «βασικά μοντέλα θα είναι πρώτα εξοπλισμένα με υβριδικά συστήματα για περαιτέρω μείωση των εκπομπών CO2 και εισαγωγή στους πελάτες σε οχήματα παραγωγής ηλεκτρικών μπαταριών υπό ανάπτυξη».

Στην Κίνα, η ιαπωνική εταιρεία ακολουθεί διαφορετική στρατηγική. Τον Οκτώβριο του 2021, η Honda παρουσίασε το πρώτο της ηλεκτρικό SUV για την κινεζική αγορά. Η εταιρεία έχει επίσης αποκαλύψει τρεις φουτουριστικά σχεδιασμένες εννοιολογικές μελέτες.

Η Honda έχει επανειλημμένα τονίσει τη στρατηγική της να καθοδηγεί τους πελάτες σε αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα μέσω υβριδικών. Η Honda λέει τώρα ότι η δική της έρευνα δείχνει ότι οι υβριδικοί πελάτες είναι από τους πρώτους που στράφηκαν σε αποκλειστικά ηλεκτρικά προϊόντα. Ωστόσο, οι μελέτες δείχνουν ότι τα μεγάλα υβριδικά οχήματα ελάχιστα μειώνουν τα επίπεδα CO2 στην ατμόσφαιρα. Στις ΗΠΑ, η Honda λέει ότι σχεδιάζει να αυξήσει το μείγμα μοντέλων του CR-V στο 50% των υβριδικών πωλήσεων το 2023 και να προσφέρει στους πελάτες του CR-V Hybrid σε πολιτείες με γνώσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε συντομότερη διετία. «Αυτό θα επιτρέψει στους πελάτες σε αγορές-στόχους να μεταβούν εύκολα σε Prologue όταν το νέο ηλεκτρικό όχημα κυκλοφορήσει το 2024. Με αυτόν τον τρόπο, οι αυξανόμενες πωλήσεις υβριδικών οχημάτων της εταιρείας θα βοηθήσουν στη δημιουργία μιας μελλοντικής πελατειακής βάσης EV», εξηγεί η εταιρεία.

hondanews.com