Η Honda ανακοινώνει τη μικρή σειρά κυψελών καυσίμου CR-V

Η Honda ανακοίνωσε μια έκδοση κυψελών καυσίμου της τελευταίας γενιάς του συμπαγούς SUV της CR-V. Εκτός από το σύστημα κυψελών καυσίμου, το CR-V FCEV θα έχει μια εξωτερικά επαναφορτιζόμενη μπαταρία και θα παράγεται στο Performance Manufacturing Center (PMC) του κατασκευαστή στο Οχάιο από το 2024.

Η Honda θα δημοσιεύσει μόνο περαιτέρω λεπτομέρειες για το νέο CR-V FCEV σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Δεν είναι ακόμα σαφές εάν η Honda θα προσφέρει το μοντέλο μόνο στις ΗΠΑ ή και σε άλλες αγορές. Η έκδοση μοντέλου 2023 του CR-V θα λανσαριστεί στην Ευρώπη και με –όπως και πριν– πλήρως υβριδική κίνηση, αλλά για πρώτη φορά και με plug-in υβριδική κίνηση. Δεν υπάρχει έκδοση BEV.

Σύμφωνα με τον Gary Robinson, Αντιπρόεδρο Auto Planning & Strategy στην American Honda Motor, η εταιρεία του θέλει να ξεκινήσει μικρής κλίμακας παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων κυψελών καυσίμου «για να εξερευνήσει περαιτέρω τις μεγάλες δυνατότητές τους ως μέρος ενός βιώσιμου μέλλοντος μεταφορών». Το Performance Manufacturing Center (PMC) στο Marysville στην πολιτεία του Οχάιο των ΗΠΑ, που άνοιξε το 2016, θεωρείται μονάδα παραγωγής για μικρές σειρές και ειδικά οχήματα. Το CR-V FCEV θα κατασκευάζεται εκεί από το 2024.

Σύμφωνα με τη Honda, θα είναι το πρώτο όχημα παραγωγής κυψελών καυσίμου στη Βόρεια Αμερική που θα είναι εξοπλισμένο με εξωτερικά επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Αυτή η ιδέα θα επιτρέψει στους οδηγούς να «οδηγούν ηλεκτρικά στην πόλη και να έχουν την ευελιξία του γρήγορου ανεφοδιασμού με υδρογόνο για μεγαλύτερα ταξίδια». Έτσι, σε αντίθεση με άλλα οχήματα FC, η μπαταρία είναι πιθανό να είναι σχετικά μεγάλη. Συχνά, τα συστήματα κυψελών καυσίμου συνδυάζονται μόνο με μια μικρή μπαταρία για την αποθήκευση ενέργειας πέδησης και την υποστήριξη επιλεκτικών ωθήσεων. Η Honda, ωστόσο, εξακολουθεί να χρωστάει δεδομένα απόδοσης.

Η έκτη γενιά του CR-V θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2023 – και, σύμφωνα με τη Honda, θα προσφέρει «περισσότερο χώρο, άνεση και επιδόσεις». Στην Ευρώπη, η ιαπωνική εταιρεία έχει εν τω μεταξύ εξηλεκτρίσει πλήρως το χαρτοφυλάκιο μοντέλων της – κυρίως μέσω των υβριδικών Jazz, Jazz Crosstar, CR-V, HR-V και Civic e:HEV. Το μικρό αυτοκίνητο Honda e είναι το μόνο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μπαταρία στο ηλεκτρικό χαρτοφυλάκιο για την Ευρώπη, αλλά θα συνοδεύεται από ένα άλλο BEV το 2023, ένα πλήρως ηλεκτρικό SUV στην κατηγορία Β που ονομάζεται e:Ny1.

Βασικά, ο κατασκευαστής χρησιμοποιεί τρεις νέες πλατφόρμες αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων – μία από αυτές σε συνεργασία με την General Motors – στο σχέδιό της να φτάσει σε όγκο πωλήσεων άνω των δύο εκατομμυρίων ηλεκτρικών αυτοκινήτων ετησίως έως το 2030. Η πρώτη από αυτές είναι να ντεμπούτο ήδη από το 2024.

Η GM θα κατασκευάσει δύο ηλεκτρικά SUV για τη Honda στη Βόρεια Αμερική από το 2024, βασισμένα στην πλατφόρμα Ultium της GM. Τα δύο αυτά μοντέλα Honda δεν περιλαμβάνονται στις τρεις πλατφόρμες EV της ιαπωνικής εταιρείας, καθώς τα δικαιώματα της πλατφόρμας Ultium ανήκουν στη General Motors. Η ιαπωνική εταιρεία θέλει να προσφέρει 30 μοντέλα BEV παγκοσμίως έως το 2030 και στη συνέχεια μόνο BEV και FCEV στη γκάμα τους από το 2040.

hondanews.com