Η Hitachi Astemo προμηθεύει τη Nissan με ηλεκτροκινητήρες

Η Hitachi Astemo επιλέχθηκε για την προμήθεια ηλεκτροκινητήρων και μετατροπέων για τα μελλοντικά ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα της Nissan. Ο προμηθευτής αυτοκινήτων θα προμηθεύσει τα εξαρτήματα στην Jatco, μια εταιρεία ολοκληρωμένων συστημάτων που ανήκει κατά πλειοψηφία στη Nissan.

Η Automotive Supplier σκοπεύει επίσης να επεκτείνει τις πωλήσεις του εσωτερικά εξελιγμένου ηλεκτρονικού άξονα της σε διάφορες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως και να προμηθεύσει κινητήρες και μετατροπείς για ηλεκτρονικούς άξονες σε διάφορες αυτοκινητοβιομηχανίες και κατασκευαστές κιβωτίων ταχυτήτων.

Η Hitachi θα προμηθεύει ηλεκτρικούς κινητήρες και επενδυτές στην εταιρεία ολοκληρωμένων συστημάτων Jatco, το 75% της οποίας ανήκει στη Nissan με το 15% να ανήκει στη Mitsubishi και το 10% στη Suzuki. Στη συνέχεια, η Jatco θα εγκαταστήσει τα παρεχόμενα ανταλλακτικά σε e-άξονες για μελλοντικά μοντέλα Nissan, αλλά δεν κατονόμασε τα συγκεκριμένα μοντέλα. Εδώ, η Hitachi Astemo επισημαίνει τα δυνατά της σημεία ως ενοποιητής συστημάτων, η οποία λέει ότι περιλαμβάνει λογισμικό ελέγχου βελτιστοποίησης για κινητήρες και γρανάζια. Η Jatco εστιάζει στην ανάπτυξη και τη μαζική παραγωγή κιβωτίων ταχυτήτων για να παράγει αυτό που λέει η Hitachi είναι αθόρυβα και συμπαγή κιβώτια ταχυτήτων.

Η Hitachi Astemo ανακοίνωσε μόλις τον Σεπτέμβριο ότι θα κατασκευάζει ηλεκτρικούς άξονες για ηλεκτρικά οχήματα μεσαίας και μεγάλης μπαταρίας της Honda από το 2026. Σύμφωνα με τον προμηθευτή, το σύστημα ηλεκτρικού άξονα συνδυάζει έναν μετατροπέα καρβιδίου πυριτίου, έναν κινητήρα χαμηλών απωλειών και ένα συμπαγές κιβώτιο ταχυτήτων .

Η Hitachi Astemo δημιουργήθηκε το 2021 από τη συγχώνευση της Hitachi Automotive Systems με τους ομίλους Keihin, Showa και Nissin Kogyo της Honda και λέει ότι ανταποκρίνεται στην ταχέως αυξανόμενη ζήτηση για e-άξονες επεκτείνοντας τις πωλήσεις των εσωτερικών εξελιγμένων ηλεκτρικών αξόνων της σε διάφορες αυτοκινητοβιομηχανίες. Παγκόσμιος. Η εταιρεία θα προμηθεύει επίσης κινητήρες και μετατροπείς για ηλεκτρονικούς άξονες που συναρμολογούνται από κατασκευαστές αυτοκινήτων και κιβωτίων ταχυτήτων.

Συμπεριλαμβανομένης της έρευνας και της ανάπτυξης, η Hitachi Astemo σχεδιάζει να επενδύσει 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ ειδικά στην ηλεκτροκίνηση μέχρι το οικονομικό έτος 2025. Οι επενδύσεις αναμένεται να αποδώσουν σύντομα στη συνέχεια: Για το οικονομικό έτος 2025, οι πωλήσεις ηλεκτρικών εξαρτημάτων αναμένεται να φτάσουν τα 400 δισεκατομμύρια γιεν (2,8 δισεκατομμύρια ευρώ) και αναμένεται να υπερδιπλασιαστούν ξανά έως το 2030.

hitachi.com