Η Hitachi Astemo αναπτύσσει ηλεκτρονικούς άξονες για τη Honda

Ο προμηθευτής αυτοκινήτων Hitachi Astemo έχει συνάψει σύμβαση με τη Honda για την κατασκευή ηλεκτρικών αξόνων για τα ηλεκτρικά οχήματα μεσαίας και μεγάλης μπαταρίας της αυτοκινητοβιομηχανίας από το 2026. Ταυτόχρονα, η Hitachi Astemo στοχεύει να επεκτείνει επιπλέον τις δραστηριότητες ηλεκτροκίνησης.

Ως ολοκληρωτής συστήματος, η Hitachi Astemo πρόκειται να παρέχει μια ενσωματωμένη μονάδα μετάδοσης κίνησης υψηλής απόδοσης για τη Honda. Σύμφωνα με τον προμηθευτή, το σύστημα e-axle συνδυάζει έναν μετατροπέα καρβιδίου του πυριτίου, έναν κινητήρα χαμηλών απωλειών και αποδοτικό και ένα συμπαγές κιβώτιο ταχυτήτων από εξωτερικό κατασκευαστή. Καμία εταιρεία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τα δεδομένα απόδοσης του οχήματος που προορίζεται ή ποια μοντέλα οχημάτων πρόκειται να αποκτήσουν τον άξονα Hitachi E-axis.

Η Hitachi Astemo δημιουργήθηκε το 2021 από τη συγχώνευση της Hitachi Automotive Systems με τους ομίλους Keihin, Showa και Nissin Kogyo της Honda. Η εταιρεία λέει ότι ανταποκρίνεται στην ταχέως αυξανόμενη ζήτηση επεκτείνοντας τις πωλήσεις των εσωτερικών αναπτυγμένων ηλεκτρικών αξόνων της σε διάφορες αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία θα προμηθεύει επίσης κινητήρες και μετατροπείς για ηλεκτρονικούς άξονες που συναρμολογούνται από κατασκευαστές αυτοκινήτων και κιβωτίων ταχυτήτων.

Συμπεριλαμβανομένης της έρευνας και της ανάπτυξης, η Hitachi Astemo στοχεύει να επενδύσει 300 δισεκατομμύρια γιεν, που είναι περίπου 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ, ειδικά στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, συμπεριλαμβανομένης της Ε&Α, έως το οικονομικό έτος 2025. Οι επενδύσεις αναμένεται να αποδώσουν σύντομα στη συνέχεια: Για το οικονομικό έτος 2025, οι πωλήσεις ηλεκτρικών εξαρτημάτων αναμένεται να φτάσουν τα 400 δισεκατομμύρια γιεν (2,8 δισεκατομμύρια ευρώ) και υπερδιπλάσιο αυτό το ποσό έως το 2030.

Αν και η Honda δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τα μοντέλα που θα αποκτήσουν ηλεκτρικούς άξονες Hitachi Astemo, τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιούσε τρεις νέες, αμιγώς ηλεκτρικές πλατφόρμες για τα επερχόμενα ηλεκτρικά μοντέλα της. Μέχρι στιγμής, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει αποκαλύψει μόνο ότι ένα ηλεκτρικό μοντέλο που βασίζεται στη νέα «μεγάλη» πλατφόρμα αναμένεται να λανσαριστεί στη Βόρεια Αμερική το 2026.

Η Honda σχεδιάζει να λανσάρει 30 ηλεκτρικά μοντέλα παγκοσμίως έως το 2030. Δεν θα προσφέρεται κάθε μοντέλο ηλεκτρικού αυτοκινήτου παγκοσμίως, καθώς η Honda διαθέτει πολύ διαφορετικά οχήματα στις αντίστοιχες περιοχές της Βόρειας Αμερικής, της Κίνας, της Ευρώπης και της εγχώριας αγοράς της στην Ιαπωνία. Η Honda θέλει να επιτύχει όγκο πωλήσεων άνω των δύο εκατομμυρίων ηλεκτρικών αυτοκινήτων ετησίως έως το 2030.

hitachi.com