Η Highland Electric Fleets συντονίζει το πρόγραμμα V2G με ηλεκτρικά σχολικά λεωφορεία

Στις ΗΠΑ, η Highland Electric Fleets συντόνισε ένα πρόγραμμα από όχημα σε δίκτυο (V2G) με τους τεχνολογικούς εταίρους Proterra, Thomas Built Buses, Rhombus και Synop με ηλεκτρικά σχολικά λεωφορεία. Το πρόγραμμα διεξήχθη στο Μπέβερλι της Μασαχουσέτης και έδωσε ενέργεια πίσω στο ηλεκτρικό δίκτυο για περισσότερες από 80 ώρες αυτό το καλοκαίρι.

Η Highland Electric Fleets – πάροχος ηλεκτροδότησης ως υπηρεσίας για δημοτικούς και κυβερνητικούς στόλους στη Βόρεια Αμερική – ενεργοποίησε δύο ηλεκτρικά σχολικά λεωφορεία εξοπλισμένα με συστήματα μπαταριών Proterra για να τροφοδοτούν περισσότερες από επτά μεγαβατώρες (MWh) ενέργειας πίσω στο ηλεκτρικό δίκτυο ως μέρος ενός προγράμματος επαγγελματικού οχήματος σε δίκτυο (V2G) με το Εθνικό Δίκτυο. Η ισχύς βοήθησε στη σταθεροποίηση του δικτύου κατά τη διάρκεια μερικών από τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού, όταν η ηλεκτρική ενέργεια ήταν η μεγαλύτερη ζήτηση.

«Τα ηλεκτρικά σχολικά λεωφορεία είναι ιδανικά πλεονεκτήματα για εφαρμογές V2G», δήλωσε ο Sean Leach, διευθυντής τεχνολογίας και διαχείρισης πλατφόρμας στο Highland. «Σχεδόν 500.000 σχολικά λεωφορεία στη Βόρεια Αμερική περνούν τον περισσότερο χρόνο τους σταθμευμένα. Τα λεωφορεία που κινούνται με ορυκτά καύσιμα δεν παρέχουν καμία αξία όταν βρίσκονται σε αδράνεια. Τα ηλεκτρικά λεωφορεία, από την άλλη πλευρά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά ως κινητές μπαταρίες όταν δεν μεταφέρουν μαθητές για να παρέχουν πρόσθετη ισχύ που υποστηρίζει τη σταθερότητα και την ανθεκτικότητα του δικτύου. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με κορυφαίους εταίρους για να επεκτείνουμε τα προγράμματα και τα οφέλη V2G σε άλλες κοινότητες.”

Με τους συνεργάτες τεχνολογίας Thomas Built Buses, Proterra, Rhombus και Synop, η Highland Electric Fleets μπόρεσε να επιδείξει τα ηλεκτρικά λεωφορεία ως πόρους σταθεροποίησης του δικτύου με πάνω από 32 εκδηλώσεις δικτύου αυτό το καλοκαίρι. Η Highland λέει ότι μπόρεσε να παράσχει ένα πρότυπο για την κλιμάκωση αυτής της υπηρεσίας σε πρόσθετες αναπτύξεις στο Βερμόντ, το Μέριλαντ, το Κολοράντο, την Καλιφόρνια, τη Βιρτζίνια και όχι μόνο.

«Για πόλεις που θέλουν να βελτιστοποιήσουν το ενεργειακό τους δίκτυο, το V2G είναι μια πρωτοποριακή τεχνολογία και η πλήρης χωρητικότητά του επιτυγχάνεται μόνο όταν μπορεί να εφαρμοστεί σε στόλους EV», είπε. Gagan Dhillon, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Synop. «Μια τέτοια διοργανωτική συνεργασία είναι ζωτικής σημασίας για την απελευθέρωση αυτής της ικανότητας και την παραγωγή των τρομερών περιβαλλοντικών και οικονομικών οφελών».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η υπηρεσία ηλεκτρικού στόλου παρέχει ενέργεια στο κρατικό δίκτυο από ηλεκτρικά σχολικά λεωφορεία. Το 2021, το Highland και οι τεχνολογικοί συνεργάτες του έστειλαν περίπου τρεις MWh ενέργειας πίσω στο δίκτυο σε περίπου 60 ώρες σε 30 συμβάντα δικτύου.

Η Highland λέει ότι 10 MWh έχουν σταλεί τώρα στο δίκτυο για να μετριαστεί η πίεση στο σύστημα. Η εταιρεία εκτιμά ότι αυτή η ποσότητα (10.000 kWh) είναι αρκετή για να τροφοδοτήσει έως και 600 σπίτια για μία ημέρα.

Όσον αφορά την τεχνολογία, τα δύο έργα V2G για δύο καλοκαίρια χρησιμοποίησαν το Saf-T-Liner C2 Jouley από την τεχνολογία μπαταριών της Proterra με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης Proterra, ενώ η αμφίδρομη φόρτιση προήλθε από την Rhombus Energy Solutions με γρήγορους φορτιστές DC 60 kW. Η Highland λέει ότι οι φορτιστές είναι πιστοποιημένοι με τα πρότυπα UL1741-SA και μπορούν να παρέχουν αμφίδρομη φόρτιση για έως και πέντε σχολικά λεωφορεία ανά σύστημα ελέγχου ισχύος. Η Synop παρείχε τη λύση από άκρο σε άκρο για να βοηθήσει στη ρύθμιση της ενέργειας στο δίκτυο, στη διαχείριση φόρτισης, στο σχεδιασμό διαδρομής, στην παρακολούθηση ενέργειας και στην ενορχήστρωση V2G.

«Για πόλεις που θέλουν να βελτιστοποιήσουν το ενεργειακό τους δίκτυο, το V2G είναι μια πρωτοποριακή τεχνολογία και η πλήρης χωρητικότητά του επιτυγχάνεται μόνο όταν μπορεί να εφαρμοστεί σε στόλους EV», είπε. Gagan Dhillon, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Synop. «Μια διαοργανωτική συνεργασία αυτού του είδους είναι ζωτικής σημασίας για την απελευθέρωση αυτής της ικανότητας και την παραγωγή των τρομερών περιβαλλοντικών και οικονομικών οφελών».

Οι εφαρμογές V2G που επιτρέπουν στα ηλεκτρικά οχήματα να τροφοδοτούν την ενέργεια πίσω στα δίκτυα κατά τη διάρκεια της ζήτησης αιχμής, τις διακοπές ρεύματος και άλλα συμβάντα δικτύου γίνονται όλο και πιο κοινές. Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, η Nuvve και το San Diego Gas and Electric (SDG&E) επέτρεψαν στα ηλεκτρικά σχολικά λεωφορεία να επιστρέφουν ενέργεια στο δίκτυο με στόχο την αποφυγή διακοπής ρεύματος μέσω του Προγράμματος Μείωσης Φορτίου Έκτακτης Ανάγκης (ELRP) της εταιρείας κοινής ωφέλειας.

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, η SEA Electric, ένας πάροχος ηλεκτρικών εμπορικών οχημάτων με καταγωγή από την Αυστραλία και τώρα με έδρα το Λος Άντζελες, έλαβε μια μεγάλη παραγγελία από τον Αμερικανό έμπορο σχολικών λεωφορείων Midwest Transit Equipment (MTE) για να μετατρέψει 10.000 υπάρχοντα σχολικά λεωφορεία σε ηλεκτρικά οχήματα που θα να είναι εξοπλισμένο με λειτουργία από όχημα σε δίκτυο (V2G).

Ενώ ορισμένα πιλοτικά προγράμματα έχουν ξεκινήσει με ιδιόκτητα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και προγράμματα V2G, τα ηλεκτρικά εμπορικά οχήματα, και ειδικά τα ηλεκτρικά σχολικά λεωφορεία, παρέχουν τη μοναδική ευκαιρία οι διαδρομές, τα δρομολόγια και οι χωρητικότητες των λεωφορείων να είναι όλοι γνωστοί παράγοντες επιπλέον του γεγονότος ότι τα οχήματα είναι ενεργά μόνο δύο φορές την ημέρα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι μια εύκολη και αξιόπιστη πηγή ισχύος εξισορρόπησης για τα τοπικά δίκτυα.

prnewswire.com