Η Hella ανοίγει κέντρο ανάπτυξης ηλεκτρονικής κινητικότητας στη Ρουμανία

Ο προμηθευτής αυτοκινήτων Hella, ο οποίος λειτουργεί υπό την επωνυμία Forvia, επεκτείνει περαιτέρω το ευρωπαϊκό δίκτυο Έρευνας και Ανάπτυξης με δύο νέες εγκαταστάσεις στις πόλεις Ιάσιο και Οραντέα της Ρουμανίας. Το επίκεντρο θα είναι η αυτόνομη οδήγηση και η ηλεκτροκίνηση.

Το Τεχνικό Κέντρο στην Oradea θα επικεντρωθεί κυρίως στην ανάπτυξη προϊόντων για ηλεκτρικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων διαχείρισης μπαταριών και μετατροπέων τάσης, σύμφωνα με την Hella. Στο Ιάσιο, η ανάπτυξη και η δοκιμή λογισμικού για αισθητήρες ραντάρ 77 GHz ανατίθενται αρχικά, «μια κεντρική βασική τεχνολογία για υποβοηθούμενη και αυτοματοποιημένη οδήγηση».

Οι δύο τοποθεσίες έχουν ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία τους αυτό το φθινόπωρο με μια βασική ομάδα περίπου δέκα μηχανικών η καθεμία. Μέσα στα επόμενα τρία έως τέσσερα χρόνια, η Hella λέει ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει συνολικά έως και 300 νέες θέσεις εργασίας στις δύο τοποθεσίες – αλλά οι προγραμματισμένες θέσεις εργασίας δεν κατανέμονται μεταξύ των θεμάτων της ηλεκτροκίνησης και της αυτόνομης οδήγησης.

Ο Γερμανός προμηθευτής υπό την ομπρέλα της Forvia –το όνομα του ομίλου εταιρειών από την εξαγορά της Hella από τον Γάλλο προμηθευτή Faurecia πέρυσι– θέλει να χρησιμοποιήσει τις τοποθεσίες ανάπτυξης για να προετοιμαστεί για τις επερχόμενες απαιτήσεις της αγοράς. «Στη Ρουμανία, έχουμε ήδη εκπροσωπηθεί εδώ και πολλά χρόνια με βασικούς ιστότοπους ηλεκτρονικών υψηλών επιδόσεων», λέει ο Björn Twiehaus, Διευθύνων Σύμβουλος Electronics στην Hella. «Για παράδειγμα, πολύ εξελιγμένες μονάδες ελέγχου αναπτύσσονται ήδη εκεί σήμερα. Από αυτή την άποψη, ήταν προφανές για εμάς να οικοδομήσουμε σε αυτό το δίκτυο και να ενισχύσουμε περαιτέρω την παρουσία μας στη χώρα».

hella.com