Η Gridserve συγκεντρώνει 200 ​​εκατομμύρια £ για να ενισχύσει τη φόρτιση EV σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο

Η εταιρεία υποδομής EV Gridserve εξασφάλισε μια επένδυση 200 εκατομμυρίων λιρών από την Infracapital (περίπου 237 εκατομμύρια ευρώ). Η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει νέα κεφάλαια για την επέκταση του εθνικού της δικτύου χρέωσης των λεγόμενων Electric Forecourts και Electric Hubs.

Η Infracapital ενώνεται με τους υφιστάμενους εταίρους, την TPG Rise και τη Mitsubishi HC Capital UK Plc, οι οποίοι αύξησαν επίσης τη συμμετοχή τους στην εταιρεία ως μέρος της συναλλαγής Infracapital. Χωρίς να κατονομάζει τη συνολική αξία, η Gridserve κάνει λόγο για μια συνεργασία πολλών εκατομμυρίων λιρών.

Ο Toddington Harper, Διευθύνων Σύμβουλος της Gridserve, δήλωσε ότι είναι «ενθουσιασμένοι που τα σχέδιά μας μπορούν να επιταχυνθούν και είναι προφανές ότι τώρα έχουμε τη δυναμική που χρειαζόμαστε» με την εισερχόμενη επένδυση.

Η εν λόγω επιτάχυνση μπορεί να είναι απαραίτητη. Ενώ οι εταίροι ισχυρίζονται ότι η Gridserve παρέμεινε σε καλό δρόμο για την παράδοση τουλάχιστον 5.000 φορτιστών υψηλής ισχύος σε ηλεκτρικούς σούπερ κόμβους και ηλεκτρικούς προαύλιους χώρους έως το 2025, οι τρέχοντες αριθμοί φαίνονται λιγότερο εκτενείς.

Ένα Electric Forecourt είναι ανοιχτό στο Braintree στο Essex, ένα άλλο έχει προγραμματιστεί να ανοίξει στο αεροδρόμιο Gatwick αυτό το φθινόπωρο και ένα άλλο στο Norwich. Η Gridserve είπε ότι έχει ήδη λάβει άδεια σχεδιασμού για περισσότερες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων των Uckfield, Gateshead, Plymouth και Bromborough. Παρόλα αυτά, η Gridserve δεσμεύτηκε το 2019 να ανοίξει 100 ηλεκτρικά γήπεδα στο Ηνωμένο Βασίλειο έως το 2025 και φαίνεται ότι έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους.

Έχει σημειωθεί μεγαλύτερη πρόοδος στην ενημέρωση του δικτύου φόρτισης EV στις στάσεις ανάπαυσης Moto με τους ηλεκτρικούς διανομείς. Η Gridserve και η Moto έχουν κληρονομήσει μια μακροχρόνια συνεργασία από τότε που η Gridserve απέκτησε το δίκτυο Electric Highway της Ecotricity τον Ιούνιο του 2021. Η Moto ήταν ιδρυτικός συνεργάτης στην πρόοδο της Ecotricity που χρονολογείται από το 2013/17. Από την εξαγορά, η Gridserve λέει ότι έχει επενδύσει «δεκάδες εκατομμύρια λίρες» για να αναπτύξει τους νέους ηλεκτρικούς κόμβους και να αντικαταστήσει τους 300+ υπάρχοντες φορτιστές αυτοκινητοδρόμων AC που πήρε από την Ecotricity. Η εταιρεία ανέφερε ότι ολοκλήρωσε την αναβάθμιση τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Στη σημερινή δήλωση, η Gridserve ανέφερε επίσης την προσέγγισή της από τον ήλιο σε τροχό στις μεγαλύτερες τοποθεσίες γρήγορης φόρτισης. Τα ηλιακά πάρκα παράγουν ενέργεια επιτόπου για να τροφοδοτήσουν τουλάχιστον εν μέρει τα ηλεκτρικά εμπρόσθια γήπεδα.

Αυτοί οι ιστότοποι είναι πιο εκτεταμένοι από τους κόμβους και έχουν κατασκευαστεί για συγκεκριμένο σκοπό. Η Gridserve συνεργάστηκε με την ChargePoint και την εταιρεία μηχανικών Arup για να δημιουργήσουν αυτά τα EV pit stop. Αναμένουν ότι κάθε τοποθεσία θα περιλαμβάνει έως και 24 θέσεις εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης, που θα καλύπτονται από μπαταρίες και εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Οι υποστηρικτές ισχυρίζονται ότι οι σταθμοί θα είναι τελικά ικανοί να χειρίζονται ικανότητα φόρτισης υψηλής ισχύος 500 kW και επιλογές για λεωφορεία, φορτηγά και άλλα επαγγελματικά οχήματα.

gridserve.com