Η GP Joule αγοράζει φορτιστές με μπαταρίες από την ADS-TEC

Η ADS-TEC Energy ανακοίνωσε νέα συνεργασία με την GP Joule Connect. μια εταιρεία που επικεντρώνεται στη βιώσιμη κινητικότητα. Σκοπεύουν να εγκαταστήσουν αρκετούς σταθμούς φόρτισης με μπαταρίες ADS-TEC στην Ευρώπη για να επιτρέψουν τις εξαιρετικά γρήγορες φορτίσεις χωρίς να επεκτείνουν τα υπάρχοντα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, η GP Joule έχει παραγγείλει 30 συστήματα ChargePost και δέκα συστήματα ChargeBox Ultra από την ADS-TEC για ανάπτυξη καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023. Η ADS-TEC παρουσίασε το ChargePost τον Μάιο και άνοιξε τα βιβλία παραγγελιών σε Ευρωπαίους πελάτες πριν από λίγες ημέρες.

Το GP Joule Connect εξυπηρετεί κυρίως την περιοχή DACH και θα εγκαταστήσει σταθμούς ADS-TEC ξεκινώντας από εκεί. Η κοινοπραξία της GP με τον Όμιλο Renault, Mobilize Power Solutions, εστιάζει επίσης στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία, όπου «συμμετέχει σε μεγάλο βαθμό σε λύσεις υποδομής για στόλους και τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας», έτσι η εταιρεία.

Η λύση με μπαταρίες που παρέχεται από την ADS-TEC Energy θα επιτρέψει την επέκταση στο εσωτερικό των πόλεων και στις αγροτικές περιοχές όπου η υποδομή δικτύου είναι διαφορετικά δαπανηρή και πολύπλοκη, ή σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και αδύνατη, γράφει ο GP. Το ADS-TEC ChargeBox δεν απαιτεί σύνδεση υψηλής τάσης, αλλά φορτίζεται συνεχώς από το διαθέσιμο δίκτυο διανομής και αποθηκεύει ενέργεια στην μπαταρία για να αυξήσει την ισχύ φόρτισης έως και 320 κιλοβάτ (kW).

Το νέο ChargePost είναι πιο συμπαγές και λειτουργεί σύμφωνα με την ίδια αρχή. Το σύστημα έχει χωρητικότητα εφεδρικής μπαταρίας μεταξύ 144 και 201 kWh. Δύο συνδέσεις υψηλής ισχύος μπορούν να αποδώσουν έως και 300 kW σε ένα όχημα ή 150 kW σε δύο αυτοκίνητα που φορτίζουν ταυτόχρονα. Επιπλέον, το σύστημα ChargePost περιλαμβάνει μεγάλες οθόνες για προαιρετική διαφήμιση, αυξάνοντας περαιτέρω την πιθανότητα εσόδων.

Ο Manuel Reich, διευθύνων σύμβουλος της GP Joule, δήλωσε ότι τα προϊόντα της ADS-TEC συνδύαζαν «υψηλής απόδοσης, αξιόπιστη τεχνολογία με βέλτιστο, μακροπρόθεσμο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας (TCO)».

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ADS-TEC-Energy, Thomas Speidel, πρόσθεσε ότι σκοπεύουν να «προωθήσουν επιθετικά την επέκταση της υποδομής φόρτισης μαζί. Σχεδιάζουμε ήδη περαιτέρω συναρπαστικά έργα και προσβλέπουμε με μεγάλη ανυπομονησία σε μια επιτυχημένη επέκταση αυτής της συνεργασίας».

businesswire.com