Η Gotion High-Tech φημολογείται ότι θα κατασκευάσει εργοστάσιο μπαταριών στο Μίσιγκαν

Ο κινέζος κατασκευαστής μπαταριών και συνεργάτης της Volkswagen, Gotion High-Tech, προφανώς σχεδιάζει ένα εργοστάσιο στο Μίσιγκαν. Αυτό προκύπτει από μια αίτηση που έχει πλέον διαρρεύσει για επιδοτήσεις που υποβλήθηκε στην πολιτεία των ΗΠΑ.

Ο Gotion σχεδιάζει τώρα να επενδύσει 2,36 δισεκατομμύρια δολάρια (2,41 δισεκατομμύρια ευρώ) στη νέα εγκατάσταση και να δημιουργήσει 2.350 θέσεις εργασίας. Το εργοστάσιο έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία το 2024 με 586 υπαλλήλους και το όλο έργο, με τέσσερις κατασκευαστικές φάσεις, πρόκειται να ολοκληρωθεί έως το 2031. Δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες για την προγραμματισμένη παραγωγική ικανότητα ή τον τύπο των κυψελών.

Με βάση την αίτηση στην Αρχή Οικονομικής Ανάπτυξης του Δυτικού Μίτσιγκαν, η συγκεκριμένη τοποθεσία που έχει στο μυαλό της η Gotion είναι ήδη γνωστή: Η εταιρεία (ή η εγγεγραμμένη στην Καλιφόρνια θυγατρική της, Gotion Inc) έχει υποβάλει αίτηση για άδεια ζώνης απαλλαγής από φόρο ακινήτων για 30 χρόνια . Η περιοχή των 523 στρεμμάτων, ή 211 εκταρίων, απλώνεται στο Big Rapids Township και στο Green Township στην κομητεία Mecosta.

Η πύλη InsideEVs καταλήγει στο συμπέρασμα ότι εάν εγκριθεί, ο Gotion θα εξοικονομήσει περίπου 13 εκατομμύρια δολάρια ετησίως σε φόρους ακινήτων. Στα 30 χρόνια, η επιδότηση θα ανερχόταν σε περίπου 390 εκατομμύρια δολάρια.

Το Μίσιγκαν θεωρείται η καρδιά της αυτοκινητοβιομηχανίας των ΗΠΑ και πολλά μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων κατασκευάζονται εκεί, αλλά όταν πρόκειται για εργοστάσια μπαταριών, άλλες πολιτείες των ΗΠΑ έχουν πάρει κυρίως το νεύμα. Ωστόσο, η Ultium Cells, η κοινοπραξία μπαταριών μεταξύ της General Motors και της LG Energy Solution, ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι θα κατασκευάσει το τρίτο της εργοστάσιο μπαταριών συνολικά στο Λάνσινγκ του Μίσιγκαν. Τα δύο πρώτα εργοστάσια βρίσκονται στο γειτονικό Οχάιο και στο Τενεσί. Άλλοι κατασκευαστές έχουν επίσης ευνοήσει στο παρελθόν περισσότερες νότιες πολιτείες των ΗΠΑ (η Ford και η SK On κατασκευάζουν επίσης στο Τενεσί) ή τον Καναδά (LGES και Stellantis).

Η Gotion High-Tech (το 25,6 τοις εκατό ανήκει στη Volkswagen) ειδικεύεται στις κυψέλες LFP. Η εταιρεία βρίσκεται σε μια τεράστια τροχιά ανάπτυξης και έχει αναθέσει ή ανακοινώσει την κατασκευή πολλών εργοστασίων μπαταριών – αλλά μέχρι στιγμής κυρίως στην Κίνα. Στη Γερμανία, η παραγωγή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στο Göttingen το 2023. Έως το 2025, η Gotion στοχεύει να φτάσει σε παγκόσμια παραγωγική ικανότητα 300 GWh.

Τον Δεκέμβριο του 2021, η Gotion ανακοίνωσε ότι είχε υπογράψει συμφωνία προμήθειας με μια μεγάλη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία εισηγμένη στο χρηματιστήριο. Η συμφωνία καλύπτει την προμήθεια 200 GWh κυψελών LFP από το 2023 έως το 2028, οι οποίες θα είναι κυψέλες που θα κατασκευάζονται στην Κίνα. Ωστόσο, ειπώθηκε επίσης εκείνη την εποχή ότι οι εταίροι σχεδιάζουν να τοπικοποιήσουν την παραγωγή και την προμήθεια μπαταριών LFP στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με βάση τις πληροφορίες εκείνης της εποχής, η Tesla θεωρήθηκε πιθανός συνεργάτης επειδή η Tesla βασίζεται ήδη σε κελιά LFP (κυρίως από την CATL) σε μεγάλη κλίμακα. Ένα εργοστάσιο μπαταριών στο Μίσιγκαν δεν θα είχε νόημα για την Tesla με εργοστάσια στην Καλιφόρνια και το Τέξας, γι’ αυτό η εισηγμένη στο χρηματιστήριο αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία θα μπορούσε να είναι μια άλλη εταιρεία.

insideevs.com