Η GM σκέφτεται να ηλεκτρίσει το Camaro και το Escalade

Η General Motors θα μπορούσε να μετατρέψει δύο ακόμη εμβληματικές σειρές μοντέλων σε πλήρεις υπο-μάρκες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αυτό σύμφωνα με δημοσίευμα των ΜΜΕ. Εκτός από τη σειρά σπορ αυτοκινήτων Corvette, αυτά λέγεται ότι είναι η Camaro από την οικογένεια Chevrolet και η Escalade από την οικογένεια Cadillac.

Η πηγή για αυτό είναι και πάλι το περιοδικό Αυτοκίνητο και Οδηγός, το οποίο με τη σειρά του παραπέμπει σε έμπιστο πρόσωπο. Στην περίπτωση της Camaro, η GM εξετάζει το ενδεχόμενο να την εξελίξει σε υπο-μάρκα με νέα μοντέλα όπως ένα πλήρως ηλεκτρικό κουπέ 2+2 θέσεων και κάμπριο, ένα αναμφισβήτητα σπορ crossover σε δύο και τετράθυρες εκδόσεις και ένα σπορ αυτοκίνητο ναυαρχίδα.

Η θυγατρική μάρκα Escalade θα μπορούσε να αποτελείται από το κλασικό μοντέλο, ένα crossover τριών σειρών και ένα μίνι βαν, σύμφωνα με την έκθεση. Αν και στην περίπτωση του Escalade το περιοδικό δεν αναφέρει ρητά ότι τα νέα μοντέλα θα είναι ηλεκτρικά, η Cadillac είχε ανακοινώσει πέρυσι ότι θα παρουσίαζε μόνο πλήρως ηλεκτρικά νέα μοντέλα και θα σταματήσει να πουλά αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης εντελώς από το 2030.

Μόλις πριν από δύο μέρες, Αυτοκίνητο και Οδηγός ανέφερε ότι η σειρά σπορ αυτοκινήτων Corvette επρόκειτο επίσης να μετονομαστεί σε υπο-μάρκα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα – με βάση την πλατφόρμα Ultium. Σύμφωνα με την έκθεση, η οποία βασίζεται σε δηλώσεις εμπιστευτικών πληροφοριών, ένα τετράθυρο κουπέ και ένα crossover υψηλών επιδόσεων σχεδιάζονται κάτω από την ομπρέλα της GM εκτός από την ήδη επιβεβαιωμένη κλασική ηλεκτρική Corvette. Η μόνη επίσημη επιβεβαίωση μέχρι στιγμής είναι ότι το νέο Chevrolet Corvette θα προσφέρεται ως υβριδικό από το επόμενο έτος, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει μια πλήρως ηλεκτρική Corvette βασισμένη στην πλατφόρμα Ultium της GM. Αυτό είχε πει τον Απρίλιο ο πρόεδρος της General Motors, Mark Reuss.

Η ίδια η GM θέλει να κυκλοφορήσει 30 ηλεκτρικά μοντέλα παγκοσμίως μέχρι το 2025. Δόντι χρόνια αργότερα, το 2035, η αμερικανική εταιρεία θέλει να πουλά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

caranddriver.com