Η GM προστατεύει τα υλικά μπαταριών της LG Chem & Livent

Η αμερικανική κατασκευάστρια General Motors υπέγραψε συμφωνίες με την LG Chem και τη Livent για την προμήθεια υλικών μπαταριών. Η εταιρεία θεωρεί ότι αυτό ενισχύει τον στόχο της να φτάσει το ένα εκατομμύριο μονάδες ηλεκτρικών οχημάτων στη Βόρεια Αμερική μέχρι το τέλος του 2025.

Η δεσμευτική συμφωνία με την LG Chem προβλέπει την προμήθεια ενεργού υλικού καθόδου (CAM). Στο πλαίσιο αυτό, η LG Chem πρόκειται να προμηθεύσει την GM με περισσότερους από 950.000 τόνους CAM από το δεύτερο εξάμηνο του 2022 έως το 2030.

Το υλικό καθόδου που εξασφαλίζεται μέσω της σύμβασης θα χρησιμοποιηθεί από την Ultium Cells, μια κοινοπραξία μεταξύ της GM και της LG Energy Solutions, στα εργοστάσια κυψελών μπαταριών στο Warren του Οχάιο. Spring Hill, Τενεσί; και Λάνσινγκ, Μίσιγκαν, σύμφωνα με δήλωση. Αναμένεται να είναι επαρκής για την παραγωγή περίπου πέντε εκατομμυρίων ηλεκτρικών οχημάτων. Παράλληλα, οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να διερευνήσουν την κατασκευή μονάδας παραγωγής CAM στη Βόρεια Αμερική έως το τέλος του 2025. Ωστόσο, λεπτομέρειες σχετικά δεν δίνονται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον Jeff Morrison, αντιπρόεδρο της GM, παγκόσμια αλυσίδα αγορών και εφοδιασμού, η LG Chem έχει επιδείξει τεχνική τεχνογνωσία, υψηλή ποιότητα και ικανότητα μαζικής παραγωγής ενεργών υλικών καθόδου την τελευταία δεκαετία. Η τεχνολογία υλικών χρησιμοποιούσε αλουμίνιο «για να αυξήσει τη σταθερότητα μειώνοντας παράλληλα την ποσότητα κοβαλτίου που χρησιμοποιείται στις μπαταρίες προηγούμενης γενιάς της GM κατά 70 τοις εκατό».

Η GM έχει πλέον συμβατικές δεσμεύσεις με στρατηγικούς εταίρους για όλες τις πρώτες ύλες μπαταριών «για να υποστηρίξει τον στόχο μας για ένα εκατομμύριο μονάδες χωρητικότητας EV μέχρι το τέλος του 2025», προσθέτει ο Morrison.

Η General Motors, για παράδειγμα, έχει υπογράψει επίσης μακροπρόθεσμη συμφωνία προμήθειας υδροξειδίου του λιθίου με τη Livent. Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Livent θα παρέχει στην GM το υλικό ποιότητας μπαταρίας για μια περίοδο έξι ετών, ξεκινώντας από το 2025. Θα προέρχεται από τις δραστηριότητες της Livent στη Νότια Αμερική και θα χρησιμοποιείται στις καθόδους μπαταριών Ultium της GM. Κατά τη διάρκεια της συμφωνίας, η επεξεργασία του υλικού θα μετακινείται ολοένα και περισσότερο στις ΗΠΑ – με στόχο τη μεταφορά του 100 τοις εκατό της επεξεργασίας υδροξειδίου του λιθίου κατάντη της Livent για GM στη Βόρεια Αμερική.

«Χτίζουμε μια ισχυρή, βιώσιμη, επεκτάσιμη και ασφαλή αλυσίδα εφοδιασμού για να βοηθήσουμε στην κάλυψη των ταχέως αναπτυσσόμενων αναγκών παραγωγής EV μας», λέει ο Morrison. «Θα τοπικοποιήσουμε περαιτέρω την αλυσίδα εφοδιασμού λιθίου στη Βόρεια Αμερική κατά τη διάρκεια της συμφωνίας».

Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ μόλις πρόσφατα ανακοίνωσε ότι χορηγούσε στην Ultium Cells δάνειο 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων παραγωγής κυψελών μπαταριών.

gm.com (LG Chem), gm.com (Livent)