Η GM παρουσιάζει το νέο ηλεκτρικό pickup «Sierra EV»

Η General Motors παρουσιάζει ένα ακόμη ηλεκτρικό pickup truck. Όπως το προηγούμενο μοντέλο καύσης, το Sierra EV τρέχει με την επωνυμία GMC και βασίζεται στην πλατφόρμα Ultium. Στην «Denali Edition 1», το ηλεκτρικό pickup με εντυπωσιακά δεδομένα μπορεί ήδη να γίνει κράτηση – αλλά η παράδοση δεν θα πραγματοποιηθεί μέχρι τις αρχές του 2024.

Το Sierra EV είναι το δεύτερο ηλεκτρικό pickup της μάρκας GMC μετά το Hummer EV και το τρίτο από την εταιρεία μαζί με το Chevrolet Silverado EV. Παρά την ίδια πλατφόρμα, το Sierra EV ξεπερνά το ηλεκτρικό Silverado σε τεχνικά δεδομένα: το τελευταίο έχει ισχύ έως και 495 kW στην “RST First Edition”. Για το Sierra EV, η GM αναφέρει προκαταρκτική ισχύ 562 kW στο δελτίο τύπου.

Η μπαταρία, ωστόσο, είναι η ίδια: είναι η μέγιστη διαμόρφωση της πλατφόρμας Ultium, η οποία έχει ενεργειακό περιεχόμενο 200 kWh με 24 μονάδες. Επομένως, η προδιαγραφή αυτονομίας –όπως και η ισχύς που εξακολουθεί να είναι προσωρινή τιμή– στο «Denali Edition 1» είναι 400 μίλια ή ισοδύναμο με 640 χιλιόμετρα, όπως στο Silverado EV. Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί μέσω εναλλασσόμενου ρεύματος με 19,2 kW και μέσω συνεχούς ρεύματος έως 350 kW χάρη σε ένα σύστημα 800 volt. Με το «Onboard Power Station Pro», μπορείτε επίσης να αντλήσετε ενέργεια από την μπαταρία με χωρητικότητα έως και 10,2 kW.

Όμως: Όλα τα αναφερόμενα δεδομένα αναφέρονται μόνο στο GMC Sierra EV ‘Denali Edition 1’. Λεπτομέρειες για περαιτέρω εκδόσεις του Sierra EV, οι οποίες θα ξεκινούν σε τιμές που ξεκινούν από τα 50.000 δολάρια καθαρά, θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Η απόδοση του Chevrolet Silverado EV διαφέρει ήδη ανάλογα με το επιλεγμένο επίπεδο εξοπλισμού.

Σύμφωνα με την GM, οι παραδόσεις του ειδικού μοντέλου αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2024 σε τιμές που ξεκινούν από 107.000 δολάρια καθαρά. Δεν υπάρχουν τεχνικά δεδομένα για τις απλούστερες εκδόσεις, αλλά υπάρχει μια ημερομηνία: η GMC σχεδιάζει να παρουσιάσει τις εκδόσεις AT4 και Elevation για το έτος μοντέλου 2025 – η “Denali Edition 1” τρέχει επίσημα ως έτος μοντέλου 2024.

«Αυτό είναι το Denali των ηλεκτρικών οχημάτων — και ένα φορτηγό που είναι κάθε κομμάτι GMC», λέει ο Duncan Aldred, αντιπρόεδρος της Global Buick και της GMC. «Αυτό σημαίνει ότι δεν αφήνει τίποτα στο τραπέζι όσον αφορά τη μεταφορά, τη ρυμούλκηση και τη συνολική ισχύ, ενώ ξεκλειδώνει ακόμη περισσότερες δυνατότητες γύρω από το τι μπορεί να προσφέρει ένα pickup GMC». Η ικανότητα ρυμούλκησης, παρεμπιπτόντως, είναι 9.500 λίβρες ή 4,3 τόνοι.

gmc.com