Η GM θα ξεκινήσει επίθεση EV στην Κίνα έως το 2025

Η General Motors ανακοίνωσε την κυκλοφορία περισσότερων από 15 ηλεκτρικών μοντέλων που βασίζονται στην πλατφόρμα Ultium στην Κίνα έως το 2025. Μετά το ήδη διαθέσιμο ηλεκτρικό SUV Cadillac Lyriq, η GM σχεδιάζει μια ευρεία γκάμα μοντέλων που βασίζονται σε Ultium σε μάρκες, κατηγορίες και στυλ αμαξώματος για την κινεζική αγορά.

Εκτός από το Lyriq, το οποίο έχει παραδοθεί σε πελάτες στην Κίνα από τον Σεπτέμβριο, αυτό θα περιλαμβάνει το δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο Cadillac, το Celestiq, καθώς και το πρώτο μοντέλο Buick με βάση το Ultium. Πρόκειται για το Buick Electra E5, για το οποίο δημοσιεύτηκαν πρόσφατα οι πρώτες φωτογραφίες και πληροφορίες σε αίτηση εγγραφής στο κινεζικό Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής. Το μοντέλο πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα στα τέλη του τρέχοντος έτους και να παραδοθεί από το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Η Buick σχεδιάζει επίσης ένα δεύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με Ultium drive για το 2023, αλλά δεν είναι ακόμη γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό το μοντέλο. Με το FNR-XE Concept, η GM παρουσίασε επίσης μια προεπισκόπηση του πρώτου ηλεκτρικού σεντάν της μάρκας Chevrolet. Η μελέτη υποτίθεται ότι θα δώσει μια «προεπισκόπηση της νέας γενιάς έξυπνα συνδεδεμένων ηλεκτρικών οχημάτων της Chevrolet», τα οποία έχουν αναπτυχθεί ειδικά για την κινεζική αγορά. Αυτό περιλαμβάνει το να γίνουν τα οχήματα πιο καθορισμένα από λογισμικό «για να ανταποκρίνονται στις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών για έναν ψηφιακό τρόπο ζωής», όπως το θέτει η GM στην κυκλοφορία.

Η GM σχεδιάζει να εισαγάγει μια πλατφόρμα για τέτοια οχήματα που καθορίζονται από λογισμικό στη Βόρεια Αμερική και την Κίνα το επόμενο έτος. Αυτή η πλατφόρμα θα καταστήσει δυνατή την προσφορά «συχνών και απρόσκοπτων ενημερώσεων εφαρμογών και υπηρεσιών μέσω του αέρα». Με αυτόν τον τρόπο, η αμερικανική εταιρεία θέλει να διασφαλίσει ότι οι πελάτες και οι χρήστες έχουν πρόσβαση στις «πιο καινοτόμες εμπειρίες και τεχνολογίες».

«Η GM επιταχύνει την εισαγωγή ηλεκτρικών ηλεκτρικών οχημάτων με Ultium στην Κίνα για να υποστηρίξει την κίνηση της αγοράς προς ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον», δήλωσε ο Julian Blissett, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της GM και πρόεδρος της GM China. «Μέσω της παγκόσμιας συνεργασίας και της τοπικής ενοποίησης, ξεκλειδώνουμε μια μεταμορφωτική εμπειρία με πραγματικά οφέλη για τους πελάτες μας μέσω της οδήγησης μηδενικών εκπομπών».

Το μοντέλο επίθεσης έχει αναπτυχθεί προς το παγκόσμιο όραμα της GM για «μηδενικά ατυχήματα, μηδενικές εκπομπές ρύπων και μηδενική συμφόρηση», σύμφωνα με την ανακοίνωση της GM China Tech Day 2022 στη Σαγκάη. Ως αποτέλεσμα, τα 15 ηλεκτρικά μοντέλα θα γίνουν επίσης «πιο συνδεδεμένα και πιο έξυπνα».

«Με τις ανατρεπτικές τεχνολογίες μας να έρχονται στη ζωή, βλέπουμε τον πιο βαθύ και τεράστιο μετασχηματισμό που έγινε ποτέ στην αυτοκινητοβιομηχανία», δήλωσε η Mary Barra, διευθύνουσα σύμβουλος της GM. «Η GM είναι αποφασισμένη να ηγηθεί του μετασχηματισμού και τελικά να δημιουργήσει έναν καλύτερο, ασφαλέστερο και πιο βιώσιμο κόσμο για τους πελάτες και τις επόμενες γενιές μας».

gm.com (Ημέρα Τεχνολογίας), gm.com (Buick-Pläne), gmauthority.com (Μελέτη FNR-XE Concept)