Η GM θα κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα μόνο στο εργοστάσιο του Μεξικού από το 2024

Η General Motors θέλει να παράγει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο εργοστάσιό της στο Ramos Arizpe του Μεξικού, από το 2024 και μετά. Η αποκάλυψη προέρχεται από ένα tweet του Υπουργείου Οικονομίας του Μεξικού μετά από συνάντηση με εκπροσώπους της GM.

Σύμφωνα με το tweet, εκπρόσωποι της εταιρείας είχαν δηλώσει στη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας Raquel Buenrostro ότι το εργοστάσιο στο Ramos Arizpe, στην Coahuila, «θα παράγει μόνο ηλεκτρικά οχήματα από το 2024». Αναμένεται επίσης να δημιουργήσει 5.000 θέσεις εργασίας στη διαδικασία.

Η General Motors ξεκίνησε τη μετατροπή του εργοστασίου Ramos Arizpe για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων πέρυσι. Τότε λεγόταν ακόμη ότι θα συνεχιζόταν προς το παρόν η παραγωγή αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης στο παλιό τμήμα του εργοστασίου. Η εταιρεία δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει επίσημα την αλλαγή των σχεδίων, με μόνη πηγή μέχρι στιγμής το tweet από το υπουργείο.

Στο μέλλον, η GM θα κατασκευάσει τα ηλεκτρικά μοντέλα της Chevrolet Blazer EV και Equinox EV στο εργοστάσιο του Μεξικού. Σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα Αρχή GMτο μοντέλο Honda Prologue θα μπορούσε επίσης να κατασκευαστεί στο εργοστάσιο, καθώς αυτό το όχημα βασίζεται επίσης στην πλατφόρμα Ultium της GM ως μέρος μιας συνεργασίας.

Για τα μοντέλα εσωτερικής καύσης – τουλάχιστον για το Equinox – αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα το πλήρες τέλος: Το Equinox βγαίνει επίσης από τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της GM στο San Luis Potosi, το οποίο βρίσκεται επίσης στο Μεξικό.

gmauthority.com