Η GM & η Microvast ανακοινώνουν σχέδια για εργοστάσιο υλικών μπαταριών

Η General Motors και η Microvast συνεργάζονται για την ανάπτυξη ειδικής τεχνολογίας διαχωριστή για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων. Στη συνέχεια, αυτές οι ταινίες θα κατασκευαστούν σε ένα νέο εργοστάσιο διαχωριστών στις ΗΠΑ, το οποίο σχεδιάζει να κατασκευάσει η Microvast.

Η εταιρεία αυτοκινήτων θα συνεισφέρει στην τεχνολογία διαχωρισμού και επίστρωσης στη συνεργασία με τη Microvast, σύμφωνα με την GM. Η νέα τεχνολογία διαχωριστή που αναπτύχθηκε με τη Microvast λέγεται ότι βελτιώνει τη θερμική σταθερότητα των μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων και λειτουργεί με σχεδόν όλους τους τύπους κυψελών ιόντων λιθίου. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει «ανόδους μετάλλων γραφίτη, πυριτίου και λιθίου και καθόδους φωσφορικού σιδήρου λιθίου πλούσιες σε νικέλιο, χωρίς κοβάλτιο».

Οι διαχωριστές είναι ένα εξάρτημα που σχετίζεται με την ασφάλεια σε μια μπαταρία, επειδή διαχωρίζουν την άνοδο και την κάθοδο μεταξύ τους – επομένως, εάν το φύλλο είναι κατεστραμμένο, μπορεί να προκύψει βραχυκύκλωμα μέσα στην κυψέλη της μπαταρίας. Σύμφωνα με την GM, η νέα τεχνολογία που θα αναπτυχθεί ως μέρος της συνεργασίας θα συμβάλει στη βελτίωση της ασφάλειας, της φόρτισης και της διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Συγκεκριμένα, η Microvast χρησιμοποιεί έναν κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας διαχωριστή πολυαραμιδίου.

Το προγραμματισμένο εργοστάσιο διαχωριστών της Microvast θα επωφεληθεί από τον τελευταίο γύρο της αμερικανικής κρατικής χρηματοδότησης και θα προμηθεύει διαχωριστές για μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων συνολικής χωρητικότητας 19 GWh. Ο κατασκευαστής μπαταριών θα λάβει περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ – σύμφωνα με το κυβερνητικό έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από μερικές εβδομάδες, η ίδια η Microvast θα επενδύσει 304 εκατομμύρια δολάρια.

«Αυτή η συνεργασία με τη Microvast υποστηρίζει τις συνεχιζόμενες προσπάθειές μας για την ανάπτυξη μιας αλυσίδας εφοδιασμού EV με επίκεντρο τη Βόρεια Αμερική και βοηθάει όλους να τοποθετηθούν σε ένα EV», δήλωσε ο Kent Helfrich, επικεφαλής τεχνολογίας της GM και αντιπρόεδρος έρευνας και ανάπτυξης. «Θα μας προσφέρει επίσης πρωτοποριακή τεχνολογία διαχωριστή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικές μπαταρίες Ultium και το πιο σημαντικό, υποστηρίζει τη συνεχιζόμενη δέσμευσή μας για ασφάλεια».

«Αναμένουμε τα πλεονεκτήματα ασφάλειας των καινοτόμων, εξαιρετικά θερμικά σταθερών πολυαραμιδικών διαχωριστών μας να μεταμορφώσουν την ανάπτυξη μπαταριών ιόντων λιθίου υψηλής ενέργειας και να προσφέρουν σημαντική αξία για τη βιομηχανία», δήλωσε ο Wenjuan Mattis, επικεφαλής τεχνολογίας στη Microvast.

gm.com, microvast.com