Η GM & η LG εγκαταλείπουν τα σχέδια για το τέταρτο εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ

Η General Motors και η LG Energy Solution προφανώς δεν επιδιώκουν το σχέδιό τους για ένα τέταρτο κοινό εργοστάσιο κυψελών μπαταριών στις ΗΠΑ. Η GM θα μπορούσε αντ ‘αυτού να κατασκευάσει το προγραμματισμένο εργοστάσιο στην Ιντιάνα με έναν νέο συνεργάτη στο πλευρό της.

Αυτό μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο δύο πηγές. Μόλις τον Αύγουστο του 2022, τα πράγματα ακούγονταν πολύ διαφορετικά: ένας εκπρόσωπος της Ultium Cells, της κοινοπραξίας κυψελών μπαταριών μεταξύ της General Motors και της LG Energy Solution, αποκάλυψε τότε ότι εξέταζαν ένα τέταρτο εργοστάσιο στο New Carlisle στην πολιτεία της Ιντιάνα των ΗΠΑ. . Η κοινή επιχείρηση είχε υποβάλει αίτηση για φορολογικές ελαφρύνσεις εκεί, η οποία ήλπιζε ότι θα εγκριθεί πριν από τα τέλη Αυγούστου, πρόσθεσε. Και: Το τέταρτο εργοστάσιο υποτίθεται ότι είναι πολύ παρόμοιο με τα άλλα τρία εργοστάσια μπαταριών και απαιτεί επένδυση άνω των δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Reuters τώρα μιλάει συγκεκριμένα για περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, που ισοδυναμεί με περίπου 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Ήμασταν πολύ ξεκάθαροι ότι το σχέδιό μας περιλαμβάνει επένδυση σε ένα τέταρτο εργοστάσιο κυψελών στις ΗΠΑ, αλλά δεν πρόκειται να σχολιάσουμε εικασίες», απάντησε η GM στις φήμες σε μια δήλωση. Η LG Energy Solution είπε ότι οι συνομιλίες για ένα τέταρτο εργοστάσιο για την κοινοπραξία κυψελών μπαταριών Ultium Cells, που λειτουργεί με την GM, συνεχίζονται «αλλά δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση».

Μόλις στα μέσα Δεκεμβρίου, η Ultium Cells είχε λάβει δάνειο 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή τριών άλλων εργοστασίων της στις ΗΠΑ στο Οχάιο, το Τενεσί και το Μίσιγκαν. Ο δανειστής είναι το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ (DOE) μέσω του Γραφείου Προγραμμάτων Δανεισμού (LPO).

Όσον αφορά την κατάσταση της συσσώρευσης παραγωγής κυψελών μπαταριών, η κοινοπραξία μεταξύ της GM και της LGES έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή στοιχείων μπαταρίας στο πρώτο της εργοστάσιο στο Warren στην πολιτεία του Οχάιο των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2022. Το δεύτερο εργοστάσιο στο Spring Hill στο Τενεσί είναι έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τη λειτουργία του στα τέλη του 2023 και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα είναι μεγαλύτερη από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί. Το τρίτο εργοστάσιο της Ultium Cells κατασκευάζεται στο Λάνσινγκ του Μίσιγκαν και αναμένεται να ξεκινήσει τις γραμμές παραγωγής στα τέλη του 2024.

«Αυτή η χωρητικότητα κυψέλης μας κρατά σε καλό δρόμο για την παραγωγή 400.000 EV (ηλεκτρικά οχήματα) στη Βόρεια Αμερική μέχρι τα μέσα του 2024 και αναμένουμε να έχουμε χωρητικότητα κυψέλης για να παράγουμε περισσότερα από 1 εκατομμύριο EVs ετησίως στη Βόρεια Αμερική το 2025», είπε η GM. Reuters. Έτσι, είναι σαφές ότι η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία θα χρειαστεί σύντομα περισσότερα εργοστάσια κυψελών στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Αυτό θα υποστήριζε τις πληροφορίες του Reuters πηγές, σύμφωνα με τις οποίες η GM – σε περίπτωση επιβεβαιωμένης εξόδου από το έργο για το LGES – θα μπορούσε να συνεχίσει στην Ιντιάνα με άλλον εταίρο.

reuters.com