Η GM επιστρέφει στην ΕΕ με ηλεκτρονικά αυτοκίνητα και μια μη παραδοσιακή προσέγγιση

Η General Motors επιβεβαίωσε την επιστροφή της στην Ευρώπη με ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αυτό ήρθε με τη μορφή ανακοίνωσης ότι η Jaclyn McQuaid διορίστηκε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της GM Europe.

Η μακροχρόνια στέλεχος της GM θα αναλάβει τη νέα της δουλειά την 1η Νοεμβρίου και θα εδρεύει στη Ζυρίχη. Ο Shilpan Amin, πρόεδρος της GM International, λέει ότι ο McQuaid θα είναι υπεύθυνος για τη συνέχιση του μετασχηματισμού των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της GM σε «μια ευκίνητη, μη παραδοσιακή startup κινητικότητας με ένα χαρτοφυλάκιο αποκλειστικά ηλεκτρικών οχημάτων στον πυρήνα της».

Τον Νοέμβριο του 2021, ο αντιπρόεδρος πωλήσεων της Cadillac στη Βόρεια Αμερική εκείνη την εποχή, Μαχμούντ Σαμάρα, επιφορτίστηκε με την προετοιμασία της επανεκκίνησης των εργασιών στην Ευρώπη. Εκείνη την εποχή, η GM τόνισε την πεποίθησή της ότι, ως η δεύτερη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, η Ευρώπη παρουσιάζει μια σημαντική ευκαιρία για την αμερικανοαμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία. Η GM σημείωσε εδώ ότι βρισκόταν στα πρόθυρα να φέρει στην αγορά το ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο EV και AV της. Μετά, το καλοκαίρι, Bloomberg ανέφερε ότι η GM διερευνούσε διάφορες επιλογές για τη διανομή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένου ενός παραδοσιακού διανομέα, αλλά και μιας «εκκίνησης κινητικότητας».

Εν τω μεταξύ, ο McQuaid θα αναλάβει τη σκυτάλη από τον Samara, ο οποίος θα αποχωρήσει από την GM για οικογενειακούς λόγους και θα ηγηθεί της υλοποίησης της νέας επιχείρησης κινητικότητας startup της GM. Μέχρι στιγμής, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει αποκαλύψει λίγα σχετικά με αυτά τα νέα σχέδια εκτός από το ότι περιλαμβάνουν μια μη παραδοσιακή προσέγγιση στην κινητικότητα, με επίκεντρο τα ηλεκτρικά οχήματα.

«Οι ευρωπαίοι πελάτες στρέφονται στα ηλεκτρικά οχήματα με ταχύτερους ρυθμούς από οπουδήποτε στον κόσμο και η GM επενδύει 35 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025 στην τεχνολογία ηλεκτρικών και αυτόνομων οχημάτων για να αποτελέσει τη βασική κινητήρια δύναμη του μετασχηματισμού του κλάδου μας», δήλωσε ο McQuaid. «Η ευέλικτη πλατφόρμα μπαταριών Ultium και το εύρος και το βάθος του χαρτοφυλακίου μας EV επιτρέπουν στην GM να προσφέρει στους πελάτες στην Ευρώπη μια ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών για να υποστηρίξουν τον τρόπο ζωής τους, συμβάλλοντας παράλληλα σε ένα μέλλον μηδενικών ατυχημάτων, μηδενικών εκπομπών ρύπων και μηδενικής συμφόρησης», υποσχόμενος.

Η Amin εξήγησε: «Κατά τη διάρκεια της 22χρονης σταδιοδρομίας της στην GM, η Jaclyn έδειξε μια εστίαση με λέιζερ στις ανάγκες των πελατών μας και έχει αποδεδειγμένο ιστορικό επιτυχώς κορυφαίων παγκόσμιων προγραμμάτων οχημάτων παρέχοντάς της επίσης γνώσεις για τις ευρωπαϊκές αγορές – βασικά χαρακτηριστικά που θα είναι κρίσιμης σημασίας για την επιτυχία μας στη διακοπή της κινητικότητας στην περιοχή».

Αν και η τελευταία επιβεβαίωση αναφέρεται ξεκάθαρα σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα που βασίζονται στην πλατφόρμα Ultium της General Motors, η GM δεν έχει ακόμη επισήμως αποκαλύψει ποια ηλεκτρικά μοντέλα σκοπεύει να λανσάρει στην Ευρώπη. Το γεγονός ότι η ανακοίνωση τύπου της GM δημοσιεύτηκε από την Cadillac Europe τουλάχιστον υποδηλώνει ότι η GM θα προσφέρει όντως πρώτα την αμιγώς ηλεκτρική Cadillac Lyriq.

cadillaceurope.com