Η GM αποκαλύπτει την ήπια υβριδική Corvette E-Ray

Η General Motors προσφέρει τώρα το σπορ αυτοκίνητό της Corvette με έναν μικρό ηλεκτρονικό κινητήρα, που έχει σχεδιαστεί κυρίως για να «βελτιώνει την οδηγική εμπειρία» και να μετατρέπει το όχημα σε AWD κατά καιρούς. Ωστόσο, την υβριδική Corvette E-Ray θα ακολουθήσει τελικά μια πλήρως ηλεκτρική Corvette βασισμένη στην πλατφόρμα Ultium της GM.

Ανακοινώθηκε για πρώτη φορά πέρυσι, η ονομαζόμενη πλέον Corvette E-Ray δανείζεται από τη γνωστή ονομασία Stingray της σειράς ICE. Ως γνωστόν, η τρέχουσα γενιά Corvette δεν είναι πλέον για πρώτη φορά το κλασικό concept Corvette με εμπρός τοποθετημένο V8, αλλά ένα σπορ αυτοκίνητο στο μεσαίο κινητήρα.

Η GM εκμεταλλεύτηκε αυτή τη σχεδίαση στην Corvette E-Ray: ο βενζινοκινητήρας V8 6,2 λίτρων συνεχίζει να κινεί τον πίσω άξονα με τα 364 kW. Το ηλεκτρικό μέρος του συστήματος βρίσκεται στον μπροστινό άξονα. Ο ηλεκτροκινητήρας που είναι εγκατεστημένος εκεί έχει ισχύ 119 kW και όταν είναι ενεργοποιημένος, η Corvette έχει προσωρινά τετρακίνηση – την οποία η GM ονομάζει eAWD. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα καλύτερες επιδόσεις οδήγησης και αύξηση της οδηγικής ευστάθειας σε περιβάλλοντα χαμηλής πρόσφυσης, καθώς το σύστημα αναλύει επίσης το δρόμο και το κράτημα ανά πάσα στιγμή. «Το E-Ray είναι επίσης το μόνο σπορ αυτοκίνητο που συνδυάζει δύο ξεχωριστά συστήματα πρόωσης που παρέχει ατμοσφαιρική ισχύ V-8 με ηλεκτρική απόκριση που τροφοδοτείται από το eAWD, καθιστώντας το σαν κανένα», γράφει η GM.

Ωστόσο, αυτός ο καθαρός υποστηρικτικός ρόλος που παίρνει ο ηλεκτροκινητήρας φαίνεται και στην τεχνολογία. Η GM δεν επέλεξε ένα plug-in υβριδικό. Αντίθετα, η μπαταρία των 1,9 kWh, αρκετά μικρή για να τοποθετηθεί ανάμεσα στα μπροστινά καθίσματα, επαναφορτίζεται μόνο στην ανάκτηση.

Ωστόσο, οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί της Corvette μπορεί να πάρουν μια πρώτη γεύση ηλεκτρικής οδήγησης – στη λειτουργία “stealth”, το υβριδικό σπορ αυτοκίνητο μπορεί να οδηγήσει έως και 45 mph (70 km/h) με καθαρή ηλεκτρική ισχύ χρησιμοποιώντας την κίνηση των μπροστινών τροχών. Ωστόσο, η διασκέδαση δεν διαρκεί πολύ όσον αφορά το μέγεθος της μπαταρίας.

Οι τιμές για την Corvette E-Ray ξεκινούν από 104.295 δολάρια για το κουπέ και 111.295 δολάρια για το κάμπριο.

Παρεμπιπτόντως, η Chevrolet δεν σχολιάζει την υποτιθέμενη υπο-μάρκα Corvette EV, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή σε μια αναφορά των μέσων ενημέρωσης τον Δεκέμβριο. Με αναφορά σε γνώστη, το περιοδικό Αυτοκίνητο και Οδηγός είχε γράψει ότι η GM θα καθιέρωσε τη σειρά σπορ αυτοκινήτων Corvette ως μια πλήρως ηλεκτρική υπο-μάρκα και θα επεκτείνει τη γκάμα μοντέλων, το αργότερο το 2025. Ωστόσο, προς το παρόν, δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα για την αμιγώς ηλεκτρική Corvette.

Πρόσθετη αναφορά από τον Sebastian Schaal.

chevrolet.com