Η Geometry λανσάρει ένα νέο ηλεκτρικό σεντάν και SUV

Η Geely Geometry παρουσίασε δύο νέα ηλεκτρικά μοντέλα στην Κίνα. Πρόκειται για το σεντάν G6 και το SUV M6, τα οποία ξεκινούν από τη βασική τιμή των 149.800 γιουάν (περίπου 20.250 ευρώ) μετά τις επιδοτήσεις.

Και τα δύο μοντέλα παράγουν 150 kW και προσφέρονται με δύο επιλογές μπαταρίας (53 και 70 kWh). Στο σεντάν G6, αυτό σημαίνει αυτονομία CLTC 480 και 620 χιλιομέτρων αντίστοιχα, ενώ στο SUV M6 είναι 450 και 580 χιλιόμετρα. Ο κινεζικός κύκλος CLTC οδηγεί γενικά σε υψηλότερα εύρη από τη δοκιμή WLTP.

Η ομοιότητα και των δύο μοντέλων όσον αφορά την τεχνολογία και την ονομασία αντανακλάται και στη σχεδίαση, η οποία διαθέτει συγκρίσιμα στοιχεία στο μπροστινό μέρος, όπως η εμφάνιση των προβολέων ή η θέση των εισαγωγών αέρα και το λογότυπο της μάρκας. Το μεταξόνιο είναι επίσης το ίδιο στα 2,70 μέτρα, αλλά από εκεί και πέρα ​​τα αμαξώματα είναι προσαρμοσμένα στις αντίστοιχες ιδέες τους. Το κάπως τεντωμένο σεντάν έχει μήκος 4,75 μέτρα (με ύψος 1,50 μέτρα), ενώ το SUV είναι σημαντικά πιο κοντό στα 4,43 μέτρα, αλλά μόνο έξι εκατοστά ψηλότερο.

Τα G6 και M6 διαφέρουν από τα προηγούμενα μοντέλα Geometry από ένα άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στο εσωτερικό: είναι τα πρώτα μοντέλα για τα οποία η Geely ή η Geometry συνεργάστηκε με τη Huawei. Το πιλοτήριο των οχημάτων χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα της Huawei που ονομάζεται «HarmonyOS» και έτσι θα πρέπει να επιτρέπει την απρόσκοπτη συνδεσιμότητα με smartphone.

Είναι τα νούμερο 5 και 6 μοντέλα της μάρκας στην Κίνα μετά τα Geometry A, Geometry C, Geometry E και Geometry EX3. Η Geely φέρεται επίσης να φέρνει το Geometry C στην Ανατολική Ευρώπη: θα πωλείται με την επωνυμία Geely στην Ουγγαρία, την Τσεχία και τη Σλοβακία από το πρώτο εξάμηνο του 2023. Θα μπορούσαν να ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα Geometry.

cnevpost.com