Η General Motors θα ενισχύσει την παραγωγή Bolt

Η General Motors ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει την παραγωγή των ηλεκτρικών της μοντέλων λόγω της υψηλής ζήτησης – και όχι μόνο για τα νέα οχήματα Ultium αλλά και για τη γερασμένη σειρά Bolt. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη παραγωγική ικανότητα δεν χρησιμοποιήθηκε πλήρως.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της GM, η παραγωγή Bolt για τις παγκόσμιες αγορές πρόκειται να αυξηθεί από περίπου 44.000 μονάδες φέτος σε περισσότερα από 70.000 οχήματα το 2023. Τούτου λεχθέντος, η Chevrolet δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει την προηγούμενη παραγωγική της ικανότητα των 44.000 οχημάτων ετησίως στην παρελθόν: 24.828 μπουλόνια πωλήθηκαν το προηγούμενο έτος ρεκόρ του 2021. Τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2022, οι πωλήσεις μειώθηκαν περίπου έντεκα τοις εκατό στις 14.709 μονάδες.

Το Bolt πωλείται από τα τέλη του 2016 και στις αρχές του 2021 η σειρά αναθεωρήθηκε για να συμπεριλάβει μια μεγαλύτερη έκδοση που ονομάζεται Bolt EUV. Αυτό το καλοκαίρι, ωστόσο, η τιμή μειώθηκε έως και 6.000 δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η GM είχε επίσης προσφέρει στους ιδιοκτήτες που αγόρασαν το Bolt τους προτού τεθεί σε ισχύ η μείωση της τιμής πίστωση έως και 6.000 $ – με την επιφύλαξη ορισμένων όρων που δεν πρέπει να υποτιμηθούν. Είχε προηγηθεί μεγάλη ανάκληση του Chevrolet Bolt λόγω προβλημάτων μπαταρίας. Δεδομένου ότι χρειάζονταν όλες οι διαθέσιμες μπαταρίες για την ανάκληση, η GM έπρεπε να σταματήσει την παραγωγή νέων μονάδων Bolt στο ενδιάμεσο. Το Bolt κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Orion Township στο Μίσιγκαν.

Ωστόσο, η παραγωγή άλλων μοντέλων ηλεκτρικών οχημάτων αναμένεται επίσης να αυξηθεί: Για την παραγωγή της Cadillac Lyriq (στο Spring Hill, στο Τενεσί), θα ληφθούν μέτρα το τέταρτο τρίμηνο, αλλά δεν δίνονται στοιχεία.

Οι εργασίες στο Detroit στο Factory Zero θα είναι πιθανώς πιο εκτεταμένες: Από τα τέλη Νοεμβρίου, η παραγωγή οχημάτων εκεί θα σταματήσει για αρκετές εβδομάδες για να προετοιμαστεί το αμαξοστάσιο για την παραγωγή του Chevrolet Silverado EV. Ωστόσο, η GM είχε παραδώσει μόνο 782 Hummer EV pickup το τρέχον έτος ούτως ή άλλως. Είχαν ήδη γίνει παρόμοιες εργασίες μετατροπής το καλοκαίρι.

Με αφορμή τις αυξήσεις της παραγωγής, η GM δήλωσε επίσης ότι τα λανσαρίσματα των μοντέλων EV είναι προγραμματισμένα για το 2023. Μεταξύ αυτών είναι και το προαναφερθέν Silverado EV, το οποίο θα κατασκευαστεί στο Ντιτρόιτ. Το 2023 θα δούμε επίσης την κυκλοφορία των μοντέλων Blazer EV και Equinox EV, τα οποία έχουν προγραμματιστεί να βγουν από τη γραμμή στο Ramos Arizpe του Μεξικού.

reuters.com, teslarati.com