Η GAC Aion παρουσιάζει τη νέα πλατφόρμα EV “AEP 3.0”

Η GAC Aion, η θυγατρική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων του κινεζικού Ομίλου GAC, παρουσίασε τη νέα της πλατφόρμα οχημάτων AEP 3.0. Η νέα πλατφόρμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει σκοπό να επιτρέψει πιο αποδοτικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ιδιαίτερα σπορ οχήματα – τουλάχιστον το πρώτο μοντέλο θα βρίσκεται στο σπορ άκρο της κλίμακας.

Συγκεκριμένα, η GAC Aion δηλώνει ότι τα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα που βασίζονται στο AEP 3.0 θα πρέπει να καταναλώνουν 15 τοις εκατό λιγότερη ενέργεια και να επιτυγχάνουν δέκα τοις εκατό καλύτερη εμβέλεια σε κρύο καιρό – αν και οι ακριβείς συνθήκες και οι κύκλοι δοκιμών δεν έχουν καθοριστεί. Δεν είναι γνωστό εάν αυτές οι βελτιώσεις επιτεύχθηκαν στην ίδια την μπαταρία, το υλικό της μονάδας, το λογισμικό ή την αλληλεπίδραση αυτών των παραγόντων.

Όσον αφορά τα βασικά δεδομένα για την τεχνολογία της πλατφόρμας, η GAC Aion εξακολουθεί να είναι πολύ προσεκτική. Λέγεται ότι είναι μια τεχνολογία 900 volt που θα μπορεί να φορτίζει έως και 480 kW στους σταθμούς φόρτισης HPC της εταιρείας που παρουσιάστηκαν πριν από λίγους μήνες – τουλάχιστον αυτή είναι η υπόσχεση. Ωστόσο, λεπτομέρειες σχετικά με την τεχνολογία και την ισχύ των ηλεκτροκινητήρων ή το μέγιστο δυνατό ενεργειακό περιεχόμενο της μπαταρίας δεν προκύπτουν από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Αντίθετα, η GAC Aion έχει προφανώς δημοσιεύσει ορισμένες στοχευμένες επιδόσεις οδήγησης: τα μοντέλα που βασίζονται στο AEP 3.0 υποτίθεται ότι μπορούν να φτάσουν ταχύτητες έως και 300 km/h, με τις παραλλαγές με έναν κινητήρα να μπορούν να επιταχύνουν από 0 έως 100 km/h σε 4,9 δευτερόλεπτα και εκδόσεις με πολλαπλούς κινητήρες σε 1,9 δευτερόλεπτα. Η ακτίνα στροφής (προσοχή, όχι η προδιαγραφή κύκλου στροφής που χρησιμοποιείται συνήθως στην Ευρώπη) λέγεται ότι είναι 5,3 μέτρα. Αυτό θα αντιστοιχεί σε διάμετρο 10,6 μέτρων.

Το πρώτο μοντέλο που βασίζεται στο AEP 3.0 θα είναι το σούπερ σπορ αυτοκίνητο Hyper SSR που θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο. Στην παρουσίαση αναφέρθηκε ισχύς έως 913 kW και τιμή επιτάχυνσης 1,9 δευτερολέπτων για την έκδοση Hyper SSR Ultimate. Τότε αναφέρθηκαν και τα 900 βολτ, χωρίς όμως πιο ακριβή προδιαγραφή της μπαταρίας. Ωστόσο, η εταιρεία επιβεβαιώνει ότι η σειρά παραγωγής του ηλεκτρικού σπορ αυτοκινήτου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2023.

Το AEP 3.0 είναι μια περαιτέρω εξέλιξη του AEP 2.0, το οποίο παρουσιάστηκε το 2019 και αποτελεί τη βάση για τα τρέχοντα μοντέλα GAC Aion. Ακόμη και αυτά επιτυγχάνουν ήδη αυτονομίες (στο κινεζικό CLTC ή το ξεπερασμένο NEDC) άνω των 1.000 χιλιομέτρων. Το AEP 3.0 λέγεται ότι προσφέρει «αναβαθμίσεις στην αυτονομία του οχήματος, στο χώρο και στην ασφάλεια», σύμφωνα με την GAC Aion. Τα πλεονεκτήματα χώρου δεν περιγράφονται με περισσότερες λεπτομέρειες, οπότε είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν σε μεταγενέστερα μοντέλα παρά σε υπεραυτοκίνητο 900+ kW.

Ενώ άλλες κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η BYD, η Nio και η Xpeng εστιάζουν όλο και περισσότερο στην Ευρώπη, αυτό δεν έχει συμβεί με την GAC Aion μέχρι στιγμής. Αν και δεν υπάρχουν ακόμη συγκεκριμένα σχέδια πωλήσεων, η μητρική εταιρεία GAC Group ενίσχυσε αποφασιστικά την παρουσία της στην Ευρώπη – και άνοιξε το ευρωπαϊκό της κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στο Μιλάνο. Η τοποθεσία του Μιλάνου θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση του προγράμματος Ε&Α της εταιρείας στο εξωτερικό. Η ομάδα σχεδιάζει αρχικά. να δοθεί προτεραιότητα στην έρευνα για το σχεδιασμό πρωτότυπων αυτοκινήτων και μοντέλων προπαραγωγής.

cnevpost.com, gasgoo.com (και τα δύο AEP 3.0), prnewswire.com (Κέντρο Ε&Α στο Μιλάνο)