Η GAC Aion κλείνει τον κύκλο χρηματοδότησης με 2,5 δισ. ευρώ

Η GAC Aion ολοκλήρωσε έναν γύρο χρηματοδότησης 18,29 δισ. γιουάν (2,56 δισ. ευρώ), στον οποίο συμμετείχαν 53 επενδυτές. Η επιλογή μιας IPO πιθανότατα θα διερευνηθεί τώρα με τους στρατηγικούς επενδυτές.

Στη συμφωνία εκδόθηκαν 1,383 δισεκατομμύρια μετοχές, που αντιπροσωπεύουν το 17,72 τοις εκατό της GAC Aion. Η μητρική εταιρεία GAC κατέχει τώρα το 76,89 τοις εκατό της θυγατρικής της NEV, από 93,45 τοις εκατό που ήταν προηγουμένως. Αυτό σημαίνει ότι μετά τη χρηματοδότηση, η GAC Aion αποτιμάται σε 103,2 δισεκατομμύρια γιουάν, ή ισοδύναμο περίπου 14,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η GAC είπε ότι τα έσοδα δεν θα παρέχουν μόνο στην GAC Aion πρόσβαση σε βιομηχανικούς πόρους στον τομέα των νέων ενεργειακών οχημάτων, αλλά και επαρκή χρηματοδότηση για ανάπτυξη νέων προϊόντων, μπαταρίες επόμενης γενιάς, έρευνα και ανάπτυξη ηλεκτρικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης, αυτόνομη οδήγηση και έξυπνα πιλοτήρια .

Η GAC Aion ιδρύθηκε το 2017 και πλέον διαθέτει πέντε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στην αγορά. Ορισμένα από αυτά χαρακτηρίζονται από τεράστια τεχνικά δεδομένα και μερικές φορές προσφέρουν αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τον κινεζικό κύκλο δοκιμών. Μόνο τον Σεπτέμβριο του 2022, η GAC Aion μπόρεσε να πουλήσει πάνω από 30.000 οχήματα.

Μόλις στα μέσα Οκτωβρίου η εταιρεία ξεκίνησε το δεύτερο εργοστάσιό της λίγους μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα – ο Δεκέμβριος ήταν αρχικά προγραμματισμένος. Αυτό δίνει στην GAC Aion μια ικανότητα παραγωγής 400.000 οχημάτων ετησίως, η οποία πρόκειται να αυξηθεί σε έως και 600.000 αυτοκίνητα στο μέλλον σε λειτουργία πολλαπλών βάρδιων. Εκτός από την επέκταση του εργοστασίου, η GAC είχε πρόσφατα επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στη θυγατρική της NEV: Τον Αύγουστο, ιδρύθηκαν και οι δύο θυγατρικές για ηλεκτρικούς κινητήρες και εσωτερική ανάπτυξη μπαταριών LFP. Επιπλέον, η GAC Aion ανακοίνωσε τη μάρκα ηλεκτρικών σπορ αυτοκινήτων Hyper και ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο 913 kW τον Σεπτέμβριο.

Δυνητικά, η GAC Aion θα μπορούσε να αντλήσει περισσότερα κεφάλαια από την κεφαλαιαγορά στο μέλλον. Σύμφωνα με την CN EV Post, ο Γενικός Διευθυντής Gu Huinan είχε δηλώσει τον Μάρτιο ότι η GAC Aion θα εξετάσει μια δημόσια εγγραφή μετά την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης της σειράς A. Ξεχωριστά, ο Πρόεδρος του Ομίλου GAC Zeng Qinghong είχε πει ότι η GAC Aion στόχευε σε IPO το 2023.

cnevpost.com