Η GAC-Aion αποκαλύπτει τη μάρκα και το πρώτο μοντέλο των hypercar

Η GAC Aion, η θυγατρική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων του κινεζικού Ομίλου GAC, παρουσίασε τη νέα premium μάρκα Hyper και τον πρώτο αντιπρόσωπο Hyper SSR. Το μοντέλο είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό σούπερ σπορ αυτοκίνητο με πόρτες gullwing και μέγιστη ισχύ 913 kW.

Η νέα μάρκα Aion Hyper, όπως υποδηλώνει το όνομα, προορίζεται για υπεραυτοκίνητα. Για αυτό το GAC ξεκίνησε μια συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Διαστήματος της Κίνας και ίδρυσε τη δική του ερευνητική μονάδα που ονομάζεται Εργαστήριο Υπερεπιστημονικής Έρευνας. Στόχος είναι να σημειωθεί πρόοδος στους τομείς της αεροδυναμικής, των καινοτόμων υλικών και του ελέγχου τεχνητής νοημοσύνης, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με δημοσιεύματα κινεζικών ΜΜΕ. Τα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα θα αντικατοπτρίζονται στη συνέχεια στα προϊόντα της Aion Hyper.

Η GAC αποκάλυψε το Hyper SSR ως τον πρώτο εκπρόσωπο της νέας μάρκας. Το supercar θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις. Η κανονική έκδοση μπορεί να επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 2,3 δευτερόλεπτα και θα προσφέρεται σε τιμή προπώλησης λίγο κάτω από 1,3 εκατομμύρια γιουάν (περίπου 190.000 ευρώ). Η άλλη έκδοση, Hyper SSR Ultimate, κοστίζει λίγο λιγότερο από 1,7 εκατομμύρια γιουάν (περίπου 240.000 ευρώ) και μπορεί να επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 1,9 δευτερόλεπτα.

Αν και είναι σαφές ότι το Hyper SSR θα παράγεται και θα παραδοθεί από τον Οκτώβριο του 2023, μέχρι στιγμής, δεν έχουν αποκαλυφθεί πληροφορίες σχετικά με τον προγραμματισμένο αριθμό μονάδων. Η GAC Aion δημοσίευσε επίσης μόνο στοιχειώδη δεδομένα σχετικά με την τεχνολογία που χρησιμοποιείται. Το σούπερ σπορ αυτοκίνητο θα έχει ροπή 12.000 Nm και θα βασίζεται σε πλατφόρμα 900 volt. Μεγάλα μέρη του οχήματος είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα και το εσωτερικό θα διαθέτει οθόνη πολυμέσων 14,6 ιντσών και πίνακα οργάνων 8,8 ιντσών.

Η GAC μόλις πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει θυγατρικές για την παραγωγή ηλεκτροκινητήρων και μπαταριών. Αυτός είναι ο τρόπος της GAC να αυξήσει τη δική της προσθήκη αξίας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η GAC Aion έχει την ικανότητα να κατασκευάζει έως και 200.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως από τότε που επέκτεινε το πρώτο της εργοστάσιο στο Guangzhou. Όταν το δεύτερο εργοστάσιο της εταιρείας τεθεί σε λειτουργία τον Δεκέμβριο, η παραγωγική ικανότητα θα είναι 400.000 αυτοκίνητα ετησίως.

cnevpost.com, carnewschina.com, carscoops.com