Η GAC παρουσιάζει το δεύτερο μοντέλο «Hyper».

Η GAC Aion, η θυγατρική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων του κινεζικού Ομίλου GAC, παρουσίασε ένα ηλεκτρικό σεντάν που ονομάζεται Hyper GT με τιμή cW 0,19 στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Guangzhou. Ωστόσο, πιθανότατα θα περάσει σχεδόν ένας χρόνος μέχρι να κυκλοφορήσει.

Το Hyper GT είναι το δεύτερο μοντέλο της premium μάρκας Hyper που θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο του 2022, μετά το Hyper SSR, και βασίζεται επίσης στην πλατφόρμα AEP 3.0 900 volt. Η GAC Aion έχει μέχρι στιγμής ανακοινώσει μόνο βασικά στοιχεία απόδοσης για την έκδοση με έναν κινητήρα του Hyper GT. Ο κινητήρας παράγει 250 kW και δίνει μέγιστη ροπή 434 Nm. Το σπριντ από τα 0 στα 100 km/h θα πρέπει να είναι δυνατό σε 4,9 δευτερόλεπτα. Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για το μέγεθος της μπαταρίας, αλλά υποτίθεται ότι μπορεί να φορτιστεί στους δικούς της σταθμούς φόρτισης έως και 480 kW ή ακόμη και να αντικατασταθεί πλήρως.

Η GAC Aion δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει άλλα τεχνικά δεδομένα σχετικά με τον κινητήρα ή τις διαστάσεις του αμαξώματος. Η πύλη «Carscoops» υποθέτει ότι το Hyper GT μοιάζει περισσότερο με ένα Tesla Model 3 παρά με ένα Model S όσον αφορά τις διαστάσεις – επομένως θα ήταν ένα σεντάν μεσαίου μεγέθους.

Το μπροστινό άκρο του Hyper GT μοιάζει κάπως με αυτό του Tesla Model 3, αλλά η GAC Aion έχει ακολουθήσει το δικό της δρόμο με τις πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω – σε ένα ηλεκτρικό sedan, μόνο η Xpeng έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν τέτοιες πόρτες σε ειδική περιορισμένη έκδοση το P7. Για το υπόλοιπο αμάξωμα, οι σχεδιαστές έχουν επικεντρωθεί κυρίως στις ρέουσες γραμμές, οι οποίες αποσκοπούν στη βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής. Ωστόσο, υπάρχει ένα μικρό πίσω φτερό στο καπό του χώρου αποσκευών, το οποίο θα πρέπει να βοηθήσει με την κάτω δύναμη, αλλά ταυτόχρονα αυξάνει την αντίσταση. Στο μπροστινό μέρος, παρόμοια με το Hyundai Ioniq, υπάρχουν 5 μεταβλητές εισαγωγές αέρα που μπορούν να ανοίξουν ή να κλείσουν ανάλογα με τις απαιτήσεις ψύξης.

Δεν είναι ακόμη γνωστό πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει το Hyper GT στην αγορά. Στην εμπορική έκθεση, η GAC Aion είπε ότι αυτό θα πρέπει να συμβεί στα τέλη του 2023 ή στις αρχές του 2024. Επίσης, δεν υπάρχουν ακόμη επιβεβαιωμένες πληροφορίες για την τιμή, Carscoops αναφέρει φήμες που αναφέρουν ότι το Hyper GT θα μπορούσε να ξεκινήσει από περίπου 300.000 γιουάν (σήμερα 41.140 ευρώ). Υπάρχει επίσης μια νέα δήλωση για το Hyper SSR: το σπορ αυτοκίνητο λέγεται ότι πέρασε το πρώτο τεστ επιδόσεων στα μέσα Δεκεμβρίου και έτσι έχει εισέλθει στη φάση επικύρωσης της παραγωγής.

Η GAC Aion θέλει να λανσάρει τουλάχιστον δύο νέα μοντέλα κάθε χρόνο και να επιταχύνει τη διεθνοποίησή της. Μέχρι το 2030, η μάρκα στοχεύει να πουλήσει περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μέχρι το 2022, θα έπρεπε να υπήρχαν περίπου 270.000 ηλεκτρικά οχήματα, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας, Gu Huinan. Από τον Ιανουάριο έως το τέλος Νοεμβρίου, υπήρχαν 241.149 μονάδες, σύμφωνα με το CN EV Postπράγμα που σημαίνει ότι ο ετήσιος στόχος των 270.000 παραδόσεων φαίνεται ρεαλιστικός.

cnevpost.com, carscoops.com, aion.com.cn