Η GAC εγκαινιάζει τη θυγατρική μπαταρία «Lvqingg»

Η κινεζική εταιρεία αυτοκινήτων GAC ανακοίνωσε την ίδρυση θυγατρικής για την εκβιομηχάνιση της δικής της επιχείρησης μπαταριών. Η νέα εταιρεία, που ονομάζεται Lvqingg, πιθανότατα θα επικεντρωθεί κυρίως στις μπαταρίες LFP και θα κατασκευάσει το δικό της εργοστάσιο μπαταριών.

Η νεοσύστατη εταιρεία Lvqingg θα ανήκει κατά 51%, 40% και 9% στις GAC Aion, GAC Motor και GAC Business, αντίστοιχα, με κεφάλαιο 10,9 δισ. γιουάν (1,59 δισ. ευρώ). Η GAC Aion, ως η επωνυμία των New Energy Vehicles, θα έχει έτσι τον πλειοψηφικό έλεγχο της εταιρείας.

Η Lvqingg θα αναπτύξει τη νέα τεχνολογία μπαταριών LFP της GAC, σύμφωνα με την ανακοίνωση, και αναμένεται να ξεκινήσει την κατασκευή ενός εργοστασίου κυψελών μπαταριών μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, με ετήσια χωρητικότητα 26,8 GWh που θα ολοκληρωθεί το 2025. Η τοποθεσία δεν είναι ακόμη γνωστή , αλλά όπως συνήθως για το GAC, το εργοστάσιο πιθανότατα θα κατασκευαστεί μέσα ή γύρω από το Guangzhou.

Όπως αναφέρθηκε πρόσφατα, η GAC επενδύει επίσης 2,16 δισεκατομμύρια γιουάν στην ίδρυση θυγατρικής για την παραγωγή συστημάτων ηλεκτρικής κίνησης. Με αυτό, η GAC θέλει να αυξήσει τη δική της προστιθέμενη αξία στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

gasgoo.com