Η GAC εγκαινιάζει θυγατρική εταιρεία ηλεκτροκίνησης

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία GAC Group επενδύει 2,16 δισ. γιουάν (312 εκατ. ευρώ) στη δημιουργία θυγατρικής για την παραγωγή συστημάτων ηλεκτροκίνησης. Η νέα θυγατρική σχεδιάζει να κατασκευάσει γραμμές παραγωγής με ετήσια δυναμικότητα 400.000 ολοκληρωμένων συστημάτων ηλεκτροκίνησης έως το 2025.

Επισήμως, η θυγατρική του συστήματος ηλεκτρικής κίνησης είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της GAC Group (23%), της GAC Motor (26%) και της GAC Aion (51%). Η τελευταία είναι η θυγατρική της NEV που κατασκευάζει και πουλά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία της μάρκας Aion – μερικά από τα οποία έχουν εντυπωσιακές τεχνικές προδιαγραφές. Δεν είναι σαφές από τις αναφορές ποια θα είναι τα βασικά δεδομένα των μελλοντικών συστημάτων κίνησης.

Η GAC Aion πιθανότατα θα είναι επίσης ο κύριος αγοραστής των 400.000 ολοκληρωμένων μονάδων κίνησης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η νέα θυγατρική θα κατασκευάσει επίσης 100.000 μονάδες μετάδοσης κίνησης με σύστημα ηλεκτρομηχανικού συμπλέκτη. Αυτά τα ηλεκτρονικά οχήματα είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν σε υβριδικά οχήματα άλλων εμπορικών σημάτων GAC, όπως το Trumpchi GS8 HEV.

Η GAC Aion κατάφερε να πουλήσει 125.284 ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία το τρέχον έτος έως τα τέλη Ιουλίου. Η δημιουργία της δικής της μονάδας συστήματος ηλεκτρικής κίνησης έχει σκοπό να θέσει τα «θεμέλια για τη συνεχιζόμενη υψηλή ανάπτυξη της GAC Aion», σύμφωνα με κινεζικές εκθέσεις.

gasgoo.com, cnevpost.com