Η Foxtron αποκαλύπτει την ιδέα και το συμβόλαιο του Model B με τον Indiev

Η Foxtron, το τμήμα αυτοκινήτων της ταϊβανέζικης εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών Foxconn, έδωσε μια πρώτη προεπισκόπηση του ηλεκτρικού hatchback Model B. Το πλήρες όχημα θα παρουσιαστεί σε μιάμιση εβδομάδα. Η εταιρεία έχει επίσης υπογράψει συμφωνία παραγωγής με την Indiev.

Η πρεμιέρα του Model B θα πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτωβρίου στην Ημέρα Τεχνολογίας της Foxconn – ταυτόχρονα με το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού. Η Faxtron έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι το Model B θα βασίζεται στην πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα MiH, αλλά δεν έχει δώσει ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ηλεκτρική κίνηση του οχήματος.

Η βρετανική έκδοση Αυτοκίνητο εικάζει ότι το όχημα είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι δυνατή τόσο η έκδοση με έναν κινητήρα όσο και η ηλεκτρική κίνηση σε όλους τους τροχούς με δύο κινητήρες. Σύμφωνα με Αυτοκίνητο, Αν και το όχημα έχει ανακοινωθεί μόνο ως πρωτότυπο, το Model B αναμένεται να βγει στην παραγωγή σχετικά αμετάβλητο ως μέρος μιας διευρυμένης γκάμας Foxtron. Το άρθρο υποθέτει ότι το Model B θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο Lordstown στο Οχάιο, το οποίο αποκτήθηκε το 2021.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Foxconn Yang-Wei Liu, η ανάπτυξη του ηλεκτρικού αυτοκινήτου Model E λέγεται ότι πλησιάζει στην ολοκλήρωση, με την παραγωγή πιθανότατα να ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Αυτό το όχημα εξακολουθεί να κατασκευάζεται στην Ταϊβάν.

Η Foxtron ιδρύθηκε το 2020 ως κοινοπραξία μεταξύ της Foxconn και της ταϊβανέζικης αυτοκινητοβιομηχανίας Yulon. Στόχος ήταν να παράγει δικά της οχήματα αλλά και να κατασκευάζει με σύμβαση για τρίτους πελάτες. Η νέα κοινοπραξία έχει κάνει μια τέτοια συμφωνία, για παράδειγμα, με τη Fisker για το συμπαγές αυτοκίνητο Pear, αλλά και με πιο εδραιωμένες εταιρείες όπως ο κινεζικός γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας Geely. Η Foxtron και η μητρική της εταιρεία Foxconn είναι σε καλή θέση για να εξυπηρετούν τις διεθνείς αγορές και έχουν σταθερές συμφωνίες προμήθειας μπαταριών.

Η ταϊβανέζικη κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει στον ορίζοντα άλλη μια παραγγελία παραγωγής από τρίτο πελάτη: Αυτή την εβδομάδα, η Foxconn και η εταιρεία Indiev με έδρα το Λος Άντζελες υπέγραψαν ένα μνημόνιο κατανόησης για την παραγωγή πρωτοτύπων του μοντέλο INDI One στο Οχάιο. Ο Jerry Hsiao, επικεφαλής του γραφείου προϊόντων της Foxconn, δήλωσε: «Το ΜΣ μας με την Indiev σηματοδοτεί την αρχή πολλών ακόμη συζητήσεων που θα ακολουθήσουν σχετικά με το μέλλον της κατασκευής EV στο Οχάιο. Σε όλη αυτή τη διαδικασία, η Foxconn είναι σίγουρη στο εργατικό δυναμικό της στο Οχάιο για την κατασκευή πρωτότυπων ποιότητας που θα βοηθήσουν τον Indiev να επιτύχει μελλοντική επιτυχία». Λεπτομέρειες για την πιθανή συνεργασία πέρα ​​από την κατασκευή πρωτοτύπων θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία καθώς και οι δύο πλευρές βρίσκονται ακόμη σε διαπραγματεύσεις.

autocar.co.uk, foxconn.com