Η Foxconn παρουσιάζει τρία νέα μοντέλα BEV

Η Ταϊβανέζικη κατασκευάστρια εταιρεία Foxconn παρουσίασε πρωτότυπα δύο νέων ηλεκτρικών μοντέλων στην Tech Day της. Η Foxconn έδειξε επίσης την έκδοση παραγωγής του Model C, που παρουσιάστηκε ως concept πέρυσι.

Πρώτον, σχετικά με τα δύο νέα πρωτότυπα: Το πρόσφατα ανακοινωθέν ηλεκτρικό hatchback Model B είναι αρκετά συμπαγές με μήκος 4,3 μέτρα (στο ίδιο επίπεδο με ένα VW ID.3) και λέγεται ότι έχει αυτονομία 450 χιλιομέτρων με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,26.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η εκδήλωση ανακηρύχθηκε ως «Ημέρα Τεχνολογίας», υπάρχουν εκπληκτικά λίγες τεχνικές πληροφορίες για τα ίδια τα οχήματα στην ανακοίνωση. Το μεταξόνιο του Μοντέλου Β στα 2,80 μέτρα εξακολουθεί να αναφέρεται (ID.3: 2,77 μέτρα). Η «εξορθολογισμένη οροφή και η καινοτόμος αεροκουρτίνα στην κολόνα D» λέγεται ότι συμβάλλουν στη χαμηλή αντίσταση του αέρα, καθώς υποτίθεται ότι μειώνουν σημαντικά τις αναταράξεις του αέρα. Δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με την μπαταρία, το e-motor ή την ισχύ φόρτισης.

Η Foxconn παρουσίασε επίσης το Model V, το πρώτο ηλεκτρικό φορτηγό που αναπτύχθηκε στην Ταϊβάν. Λέγεται ότι προσφέρει ωφέλιμο φορτίο έως και έναν τόνο και ικανότητα ρυμούλκησης 3 τόνων. Το αμάξωμα είναι διπλή καμπίνα με πέντε θέσεις. Ο εργολάβος κατασκευαστής δεν έχει ακόμη αποκαλύψει λεπτομέρειες για το σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Στην Tech Day της, η Foxconn παρουσίασε επίσης την έκδοση παραγωγής του Model C, το οποίο παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο πέρυσι και πρόκειται να παραδοθεί σε πελάτες στην Ταϊβάν το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Το ηλεκτρικό SUV με τιμή cW 0,28 είναι αναμένεται να προσφέρει αυτονομία λίγο κάτω από 700 χιλιόμετρα και να επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 3,8 δευτερόλεπτα. Δεν υπήρχαν περισσότερες πληροφορίες για το Model E e-sedan, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσης το 2021.

Και τα τρία οχήματα που παρουσιάζονται βασίζονται στην πλατφόρμα MIH της εταιρείας. Για να επιταχύνει την ανάπτυξη περαιτέρω ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε αυτήν την πλατφόρμα, η Foxconn αποκάλυψε επίσης την πλατφόρμα λογισμικού EV HHEV.OS. Αυτό το λειτουργικό σύστημα λέγεται ότι μπορεί να αντιστοιχίσει αξιόπιστα όλες τις λειτουργίες και επίσης να είναι επεκτάσιμο. «Μέσω της πλατφόρμας λογισμικού HHEV.OS, οι σχεδιαστές EV μπορούν να επικεντρωθούν στο πιο πολύτιμο έργο ανάπτυξης και να επιτύχουν τον σκοπό της γρήγορης κυκλοφορίας προϊόντων. Ταυτόχρονα, η Hon Hai θα υποβάλει επίσης αίτηση στο MIH για να κάνει το HHEV.OS το πρότυπο για την ανοιχτή πλατφόρμα λογισμικού MIH», αναφέρει η δήλωση.

Επιπλέον, μια μπαταρία στερεάς κατάστασης και μονάδες τροφοδοσίας καρβιδίου του πυριτίου εξακολουθούσαν να παρουσιάζονται. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό πότε αυτά θα εισέλθουν στα οχήματα παραγωγής.

foxconn.com