Η Fortum πουλά το Plugsurfing στη Fleetcor

Ο φινλανδικός ενεργειακός όμιλος Fortum, ο οποίος εξαγόρασε την Plugsurfing πριν από περισσότερα από τέσσερα χρόνια, πούλησε την επιχείρηση που εδρεύει στο Βερολίνο στη Fleetcor Technologies, μια υπηρεσία επιχειρηματικών πληρωμών στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Fortum, η τιμή αγοράς είναι περίπου 75 εκατ. ευρώ.

Υπό τη Fleetcor, η Plugsurfing σκοπεύει να προωθήσει την ανάπτυξή της, να πραγματοποιήσει περαιτέρω επενδύσεις στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, να επεκτείνει τις υπάρχουσες συνεργασίες και σχέσεις με τους πελάτες και να επεκταθεί σε νέα τμήματα.

Ο Tatu Kulla, Διευθύνων Σύμβουλος της Plugsurfing, δήλωσε ότι η Fleetcor ήταν «το τέλειο επόμενο βήμα» και θα εστιάζει περισσότερο στον οδικό χάρτη του προϊόντος και θα προσφέρει «συμπληρωματικές δυνατότητες». Το Plugsurfing λειτουργεί σαν ένας πάροχος περιαγωγής που επιτρέπει την εύκολη χρέωση σε διάφορα σημεία χρέωσης, καθώς η έξυπνη λύση χρέωσης λειτουργεί σε μια σειρά συστημάτων πληρωμών. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η υπηρεσία της συνδέει πάνω από ένα εκατομμύριο εγγεγραμμένα προγράμματα οδήγησης EV σε περισσότερα από 300.000 σημεία φόρτισης, επιτρέποντας περισσότερες από 800.000 περιόδους φόρτισης κάθε μήνα.

Η Fleetcor αναμένει ότι η εξαγορά της Plugsurfing θα επεκτείνει τις δυνατότητές της για EV στην Ευρώπη και θα βελτιώσει την προσφορά προϊόντων της.

Ο Tom Rowlands, παγκόσμιος διευθύνων σύμβουλος του EV στη Fleetcor, δήλωσε ότι η Plugsurifing είχε «μια συναρπαστική σουίτα προϊόντων και υπηρεσιών» που ανυπομονούσαν να αναπτυχθούν.

Η Plugsurfing ιδρύθηκε το 2012 στο Βερολίνο. Η εταιρεία διαθέτει επίσης γραφεία στη Στοκχόλμη και το Ελσίνκι, στα οποία απασχολούνται περίπου 90 άτομα.

Η Fortum Charge & Drive εξαγόρασε την PlugSurfing τον Μάρτιο του 2018 και στη συνέχεια τη συγχώνευσε με μέρος της επιχείρησης Charge and Drive που αναπτύχθηκε από την Fortum.

«Η Fortum ήταν καλός ιδιοκτήτης για το Plugsurfing και είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη που έχουμε λάβει μέχρι τώρα», δήλωσε ο Tatu Kulla.

Ο Fortum δεν έκανε περαιτέρω σχόλια.

plugsurfing.com, fortum.com