Η Forsee συμμετέχει στο EDF Store & Forcast σε μπαταρίες δεύτερης ζωής

προβλέπουν-ισχύς-μπαταρία-μπαταρία-ζελέν-κυψέλες

Ο γαλλικός κατασκευαστής μπαταριών Forsee Power συνεργάζεται με την EDF Store & Forecast, θυγατρική του γαλλικού ενεργειακού ομίλου Électricité de France (EDF), για να δώσει στις μπαταρίες από ηλεκτρικά οχήματα μια «δεύτερη ζωή».

Η Forsee Power θα προμηθεύει πακέτα μπαταριών από βαρέα οχήματα, όπως ηλεκτρικά λεωφορεία, και η EDF Store & Forecast θα τις ενσωματώσει στις λύσεις αποθήκευσης της. Οι μπαταρίες δεύτερης ζωής θα χρησιμοποιηθούν, μεταξύ άλλων, για την τροφοδοσία μικροδικτύων ή σταθμών φόρτισης.

Η Forsee Power θέλει επίσης να χρησιμοποιεί σταθερή αποθήκευση μπαταρίας στις δικές της τοποθεσίες. Αυτό επιτρέπει στην εταιρεία να αποφύγει την υπερφόρτωση του δικτύου ή/και να μπορεί να αποθηκεύσει προσωρινά φωτοβολταϊκό ρεύμα. Μία εφαρμογή για αποθήκευση μπαταριών κινητής τηλεφωνίας έχει προγραμματιστεί για φέτος για έναν φορέα εκμετάλλευσης δικτύου που θέλει να αντικαταστήσει τις γεννήτριες που κινούνται με ντίζελ με μια τέτοια λύση.

«Αυτή η συνεργασία με το EDF Store & Forecast είναι ένα σημαντικό βήμα για την εμπορευματοποίηση των συστημάτων μπαταρίας δεύτερης ζωής μας. Σχεδιασμένα με γνώμονα τη χρήση σε σταθερές εφαρμογές, τα πακέτα μπαταριών υψηλής ενεργειακής πυκνότητας που είναι αφιερωμένα στις βαριές μεταφορές θα καταστήσουν δυνατή την υποστήριξη της ανάπτυξης της αγοράς σταθερών λύσεων αποθήκευσης φορητών συσκευών που είναι απαραίτητες για την απανθρακοποίηση των εργασιών συντήρησης και την υιοθέτηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις εποχές», λέει ο Vincent Gauthier, Διευθυντής της δραστηριότητας Forsee Power Services.

Δεν είναι η πρώτη συνεργασία σε αυτόν τον τομέα για την Forsee Power καθώς η γαλλική εταιρεία συνεργάζεται και με τη βρετανική εταιρεία Connected Energy, η οποία κατασκευάζει επίσης σταθερά συστήματα αποθήκευσης ενέργειας βασισμένα σε μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων που δεν χρησιμοποιούνται (δεύτερης ζωής). Ένα πρώτο κοινό έργο με όγκο περίπου 3,5 MWh σχεδιάζεται για το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Ένα δεύτερο, πολύ μεγαλύτερο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας με περίπου 40 MWh έχει επίσης προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία στο Ηνωμένο Βασίλειο από το τρίτο τρίμηνο του 2024.

Η Forsee Power έχει μια εξαιρετική ποικιλία δραστηριοτήτων στον τομέα των βιώσιμων μεταφορών, που κυμαίνονται από μπαταρίες για ηλεκτρικά οχήματα μικροκινητικότητας έως ηλεκτρικά οχήματα εκτός δρόμου, μεγάλα δημόσια μέσα μεταφοράς και εμπορικά οχήματα καθώς και μπαταρίες για τον ναυτιλιακό τομέα. Η εταιρεία λέει ότι είναι ο κορυφαίος πάροχος συστημάτων μπαταριών ηλεκτρικών λεωφορείων στην Ευρώπη. Η Forsee δεν παρέχει μόνο μπαταρίες για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, αλλά και για ηλεκτρικά οχήματα με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου για τον τομέα των δημόσιων μεταφορών, των θαλάσσιων και εμπορικών οχημάτων με τεχνολογία κυψελών καυσίμου σε συνεργασία με την Ballard.

Η Forsee Power προμηθεύει ήδη μια μεγάλη γκάμα οχημάτων που απαιτούν μπαταρίες (τα οχήματα κυψελών καυσίμου απαιτούν επίσης μπαταρίες, απλώς μικρότερες). Αυτοί οι τομείς οχημάτων που καλύπτει η Forsee επικεντρώνονται κυρίως σε εφαρμογές στις οποίες οι χειριστές διαχειρίζονται στόλους, π.χ. πιο εύκολα ανακτήσιμες μπαταρίες για εφαρμογές δεύτερης ζωής – αυτό είναι το βέλτιστο για τον κατασκευαστή μπαταριών για να διεισδύσει στη δυναμικά αναδυόμενη αγορά μπαταριών δεύτερης ζωής. Αυτή η αγορά προβλέπεται να αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια, καθώς οι μπαταρίες που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος στην ολοένα διευρυνόμενη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, θα έχουν όλες επικερδείς δεύτερες ζωές σε άλλες εφαρμογές προτού ανακυκλωθούν