Η Ford & SK λανσάρουν την κατασκευή του BlueOval City

Στην πολιτεία του Τενεσί των ΗΠΑ, ξεκίνησαν οι κατασκευαστικές εργασίες για το πρώτο κοινό εργοστάσιο μπαταριών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Ford και της SK On. Ένα νέο πλήρως ηλεκτρικό pickup truck και μπαταρίες για ηλεκτρικά οχήματα από τη Ford και το Lincoln πρόκειται να παραχθούν εκεί από το προγραμματισμένο άνοιγμα το 2025.

Η Ford ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επενδύσει 11,4 δισεκατομμύρια δολάρια στην εγκατάσταση πριν από περίπου ένα χρόνο με τον συνεργάτη μπαταριών SK Innovation για την κατασκευή δύο νέων εγκαταστάσεων με εργοστάσια συναρμολόγησης και μπαταριών στο Τενεσί και το Κεντάκι. Περίπου 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια είχαν δεσμευτεί για το BlueOval City στο Τενεσί.

Η τελετή θεμελίωσης σηματοδοτεί την έναρξη των πραγματικών κατασκευαστικών εργασιών για την πανεπιστημιούπολη, η οποία θα καλύπτει το ισοδύναμο των 15,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων (αρχικές προδιαγραφές: 6 τετραγωνικά μίλια), αλλά οι πρώτοι εκσκαφείς ήρθαν ήδη τον Μάρτιο. Κατά τη διάρκεια των προπαρασκευαστικών εργασιών, έχουν ήδη μετακινηθεί 3,5 ​​εκατομμύρια κυβικά μέτρα χώματος και έχουν τοποθετηθεί 370.000 τόνοι πέτρες, όπως αναφέρει τώρα η Ford. Και σημαντικό για την κατασκευή: εγκαταστάθηκαν περισσότερα από 4.600 βαθιά θεμέλια, τα οποία στη συνέχεια θα υποστηρίξουν την πραγματική κατασκευή.

Ο όρος «τελετή θεμελίωσης» χρησιμοποιείται πιο συμβολικά εδώ, καθώς οι φωτογραφίες τύπου της Ford δείχνουν ότι οι πρώτες κατασκευές από δομικό χάλυβα φαίνονται ήδη ανεγερμένες στο χώρο. Η Ford δεν διευκρινίζει πότε πρόκειται να ολοκληρωθούν οι κατασκευαστικές εργασίες. Το μόνο που είναι γνωστό είναι η προγραμματισμένη έναρξη της παραγωγής στο εργοστάσιο, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί το 2025.

Το BlueOval City με το ενσωματωμένο εργοστάσιο μπαταριών και οχημάτων πρόκειται να γίνει το μεγαλύτερο και πιο προηγμένο συγκρότημα παραγωγής αυτοκινήτων στην 119χρονη ιστορία της εταιρείας. Περίπου 6.000 νέες θέσεις εργασίας πρόκειται να δημιουργηθούν στο Stanton στην πολιτεία του Τενεσί των ΗΠΑ.

«Χτίζουμε το μέλλον εδώ στο Δυτικό Τενεσί», λέει ο Eric Grubb, διευθυντής νέων κατασκευών της Ford. «Αυτή η εγκατάσταση είναι το σχέδιο για τις μελλοντικές εγκαταστάσεις παραγωγής της Ford και θα επιτρέψει στη Ford να βοηθήσει στη στροφή της Αμερικής προς τα ηλεκτρικά οχήματα». Μέχρι το 2026, η Ford στοχεύει να κατασκευάζει περισσότερα από δύο εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως σε όλο τον κόσμο – συμπεριλαμβανομένων προϊόντων από την BlueOval City.

ford.com