Η Ford σχεδιάζει μια πλατφόρμα EV για την Ευρώπη

Η Ford θέλει να λανσάρει ηλεκτρικά αυτοκίνητα βασισμένα στη δική της πλατφόρμα στην Ευρώπη από τα μέσα αυτής της δεκαετίας. Αυτό είπε ο Μάρτιν Σάντερ, διευθυντής ανάπτυξης ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Ford στην Ευρώπη. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών ανάπτυξης θα πραγματοποιηθεί εκτός Ευρώπης.

Η Ford θα χρησιμοποιήσει αρχικά το MEB στην Ευρώπη ως μέρος της συμφωνίας του 2020 με τη Volkswagen. Όπως αναφέρθηκε, δύο μοντέλα Ford βασισμένα σε MEB έχουν προγραμματιστεί για το 2023 και το 2024, το καθένα με όγκο 600.000 μονάδων. Παρόλο που δεν έχει ληφθεί ακόμη τελική απόφαση για το μέλλον της συνεργασίας με τη VW στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η Ford ετοιμάζεται να μεταβεί στη δική της πλατφόρμα για μελλοντικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον Sander. Η Ford είναι «ανοιχτή» στην κατασκευή μελλοντικών οχημάτων σε άλλα συστήματα, είτε από τη VW είτε από «άλλη εταιρεία».

Ωστόσο, αυτό δεν θα αναπτυχθεί εξ ολοκλήρου από την ευρωπαϊκή ομάδα του Σάντερ, αλλά στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον μάνατζερ. Όπως είπε ο πρώην διευθυντής της Audi στο Financial Times, η νέα πλατφόρμα πρόκειται να είναι «πολύ ευέλικτη, πολύ ισχυρή». Ωστόσο, το έργο βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο: «Εξερευνούμε όλες τις πιθανές επιλογές, πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε, ποια τμήματα μπορούμε να καλύψουμε με αυτό», φέρεται να είπε ο Sander.

Ωστόσο, η εστίαση είναι πιθανό να επικεντρωθεί σε μεγαλύτερες κατηγορίες οχημάτων, όχι σε μικρά αυτοκίνητα – όπως είναι γνωστό, η παραγωγή του Fiesta στην Κολωνία καταργείται σταδιακά χωρίς αντικατάσταση προς όφελος της παραγωγής MEB. Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια να φέρουν ένα ηλεκτρικό Fiesta με μπαταρία. «Δεν εξετάζουμε οχήματα εισαγωγικού επιπέδου αυτή τη στιγμή», λέει ο Sander. Ωστόσο, λέει ότι η εταιρεία είναι ανοιχτή σε αυτό στο μέλλον, υπό την προϋπόθεση ότι το κόστος της μπαταρίας «πέσει αρκετά».

Μιλώντας για τις τιμές των μπαταριών: Η Ford θα συνεχίσει να μετακυλίει το αυξανόμενο κόστος στους πελάτες της εδώ, λέει ο Γερμανός διευθυντής. Οι αυξήσεις τιμών κατά τη διάρκεια της νύχτας για τη Mustang Mach-E είναι επομένως πιθανό να συνεχιστούν.

Αντί να ανταγωνίζεται τη Volkswagen, τις μάρκες Stellantis ή τους Ασιάτες κατασκευαστές με οχήματα όπως το Fiesta ή το Focus για όγκο, συμμετέχοντας σε ενέργειες τιμών σε βάρος των περιθωρίων, η Ford θέλει να επικεντρωθεί σε μια διαφορετική στρατηγική στην Ευρώπη στο μέλλον: Προτιμά να πουλάει λιγότερα οχήματα, αλλά σε καλύτερη τιμή. Για να επιτευχθεί αυτό, ωστόσο, τα μοντέλα πρέπει να γίνουν διακριτικά «όταν η αγορά είναι κορεσμένη με ολοένα και πιο δυσδιάκριτα ηλεκτρικά οχήματα», όπως Financial Times το βάζει. Το να βασιστείς στην ήδη διαδεδομένη τεχνολογία από τον Όμιλο VW σίγουρα δεν θα σε βοηθήσει αν δύσκολα μπορείς να ξεχωρίσεις τον εαυτό σου σε αυτόν τον τομέα.

Η Ford αναμένει να κάνει κέρδη με το τμήμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων της στην Ευρώπη από το 2025. Εάν η ζήτηση μετατοπιστεί στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γρηγορότερα από το αναμενόμενο, η Ford θα μπορούσε επίσης να βγάλει βενζινοκίνητα και υβριδικά μοντέλα από την αγορά πριν από το 2030. «Τα συνεχίζουμε να λειτουργούν όσο θέλουν οι πελάτες μας αυτούς», είπε. «Αν δούμε το 2028 ότι δεν υπάρχει ζήτηση για [internal combustion engine] προϊόντα, τότε ίσως καλέσουμε.” Αλλά ο Σάντερ δεν πιστεύει ότι ο προγραμματισμένος κανονισμός της ΕΕ για το 2035 θα έχει κανένα αποτέλεσμα, λέγοντας ότι είναι μια «πολύ θεωρητική συζήτηση γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα υπήρχε μεγάλος αριθμός καταναλωτών που θα ζητούσαν [internal combustion engine] προϊόντα το 2035».

Η Ford και η Volkswagen έχουν συνδέσει τις δραστηριότητές τους σε ορισμένους τομείς μέσω συνεργασιών, ειδικά στην Ευρώπη. Ενώ ο αμερικανικός όμιλος χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MEB για τα πρώτα του ευρωπαϊκά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η Ford κατασκευάζει τη νέα γενιά του pickup Amarok για VW (που βασίζεται στο Ford Ranger, συμπεριλαμβανομένης μιας ηλεκτρικής έκδοσης) ή ενός ηλεκτρικού φορτηγού παράδοσης ως παρακλάδι της VW το Ford E-Transit Custom. Ωστόσο, η παγκόσμια συνεργασία για την αυτόνομη οδήγηση με τη μορφή της από κοινού εξαγοραζόμενης start-up ArgoAI απέτυχε.

ft.com